loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li belediyeden koşuya 700 bin TL gitmiş

AKP'li belediyeden koşuya 700 bin TL gitmiş
Tarih: 26.10.2021 - 13:35
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) etkinliğinden çocukları kovmasıyla gündem olan AKP'li Zeytinburnu Belediyesi’nin önceki gün düzenlediği Cumhuriyet Koşusu için yüz binlerce lira harcadığı açığa çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP'li Zeytinburnu Belediyesi 17 Eylül tarihinde “12’nci Cumhuriyet Koşusu Organizasyonu” adı altında bir ihale düzenledi. Sadece bir şirketin katıldığı açıklanan ihale 701 bin TL teklif veren Yedi Yöre Organizasyon Turizm Gıda İnşaat Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi’ne verildi.

AKP'li Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, koşu öncesi yaptığı konuşmada “Zeytinburnu ve Türkiye için önemli bir organizasyon. Sporcularımızın ilgisi çok yoğun. Katılımı bin kişi ile sınırlı tuttuk. Bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah, önümüzdeki yıllarda da ‘Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nun üzerine yeni şeyler katarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YİNE AYNI İSİMLER ALMIŞTI

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Zeytinburnu Belediyesi’nin 2019 yılında düzenlediği 11'inci Cumhuriyet Koşusu’nun organizasyon ihalesini de yine Yedi Yöre Organizasyon Turizm Gıda İnşaat Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi almıştı. Belediye kasasından şirkete tam 746 bin TL ödendiği açıklanmıştı.

ÇOCUKLARI KOVMUŞLARDI

Öte yandan, Zeytinburnu belediye geçtiğimiz yaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsünü engellemesi gündem olmuştu. Belediye ekipleri, çocukları etkinlik alanından kovarken AKP'li belediyenin konuya ilişkin açıklamasında, ‘izinsiz etkinlik’ savunması yapılmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları