loading
close
SON DAKİKALAR

"AKP'li belediyeler yolsuzluk içinde"

"AKP'li belediyeler yolsuzluk içinde"
Tarih: 13.02.2012 - 09:12
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, AK Parti'li belediyelerin yolsuzluk içinde olduğunu öne sürdü.

Güneş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli’nin Kandıra Belediye Başkanı’nın, 5 belediye yöneticisi ve bir avukatla birlikte yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığını, davanın ilk duruşmasında verilen tutuklama kararının kefaletle serbest bırakılmaya dönüştürüldüğünü belirtti. Güneş, Anayasa’nın, İçişleri Bakanı’na bu tür durumlarda görevden alma yetkisini verdiğini, ancak dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın söz konusu Belediye Başkanı’nı görevden almadığını ifade etti.

Hurşit Güneş, Kocaeli’nin Kartepe Belediyesinde de yoğun yolsuzluk ihbarları üzerine İçişleri Bakanlığının müfettiş tayin ettiğini, ancak bu müfettişin, raporunda, "herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını" yazdığını söyledi.

Şikayetler dinmeyince görevlendirilen başka bir müfettişin yolsuzlukları tespit ettiğini iddia eden Güneş, yolsuzlukların mahkeme kararıyla alınmış teknik takip sonucunda da ortaya çıktığını ifade etti.

Güneş, "Bu telefon görüşmelerinde Kartepe A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Turan, Belediye Başkanı’nın talimatıyla müfettişin raporunu savcılığa değil de Valiliğe vermesini istemiştir. Bu olduğu takdirde Valilikte dosyanın örtbas edileceğini, kendisine de 50 bin lira verileceğini belirtmiştir" dedi.

Güneş, her iki ilçedeki Belediye Başkanlarının neden görevden uzaklaştırılmadığını sorarak, "Bu olaylar ortadayken Başbakan sıkılmadan nasıl çıkıyor da CHP’li belediyeleri karalıyor? Dinime tan eden bari Müslüman olsa" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları