loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Cahit Özkan: HDP hem siyasi olarak hem de hukuken kapanacaktır, 83 milyon bunu arzu ediyor

AKP'li Cahit Özkan: HDP hem siyasi olarak hem de hukuken kapanacaktır, 83 milyon bunu arzu ediyor
Tarih: 03.03.2021 - 10:55
Kategori: Siyaset

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP'nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir" dedi.

AKP’li Cahit Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 28 Şubat'ın 24. yılının üzerinden üç gün geçmesine rağmen bu konuda bir eleştiri getirmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Özkan, "Partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, ihraç edilen FETÖ'cülere, Türkiye düşmanlarına destek verirken 28 Şubat'ın o kara zulmüne küçücük bir eleştiri yapmadı. CHP niçin cuntacıdır, darbecidir, vesayetten beslenir? Niçin bürokratik oligarşik vesayeti savunur, reformlara, Türkiye'nin kalkınmasına, refahına ve özgürlüklerine karşı durur? Bunun gerekçesini, darbe şakşakçılığıyla, 28 Şubat'a küçücük bir eleştiri getirmeyişiyle bir kez daha görüyoruz. Bunun için milletimize şikayet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özkan, HDP'nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi:
"HDP'ye oy verenler, bu partinin sırtını Kandil'e dayaması için oy vermedi. Bu ülkede kardeşçe, barış, huzur içinde yaşayalım diye verdi. Bunun için HDP elbette hem siyasi olarak kapanacak hem de siyasi olarak kapatıldıktan sonra hukuken de kapanacaktır yani milletimizin vicdanında kapanacaktır. Bugün bu siyasi partiye oy veren 6 milyon vatandaşımız, Türk'üyle Kürt'üyle, Laz'ıyla Çerkez'iyle onlar barış istediler. Bu partinin, demokrasi ve özgürlük söylemleri üzerine oy verdiler. Teröre sırtını dayasınlar diye değil. Milletimizin alın terini, emeğini gidip Kandil'e peşkeş çeksinler diye değil, milletimize hizmet etsinler diye oy verdi.

Bunun için biz inşallah milletimizin nezdinde HDP'yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir. Bunun da inşallah önümüzdeki süreçte siyasi olarak atılacak adımlarla nasıl bir istikamette evrileceğini, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' anlayışıyla, milletimizin iradesiyle yol yürüneceğini dünya aleme göstereceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları