loading
close
SON DAKİKALAR

'AKP'li Çelik Alevilerden derhal özür dilemeli'

'AKP'li Çelik Alevilerden derhal özür dilemeli'
Tarih: 12.02.2012 - 18:30
Kategori: Siyaset

"Sayın Çelik’te zerre kadar siyasi ve insani ahlak varsa derhal özür dilemelidir"

Özkes, yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediği "Temiz alnımı kirli dudaklarına değdirmem" sözleri ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in "Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye’ye bu manada sahip çıkıyor" açıklamasına yanıt verdi.

-"KADDAFİ’NİN, ESAD’IN ÖPTÜĞÜ ALNI KILIÇDAROĞLU ÖPMEZ"-

Özkes, AKP’nin Suriye sınırındaki mayınlı araziyi 49 yıllığına İsrail’e vermek istediğini, İsrail’i vuracak füzeler için Türkiye’ye "Füze Kalkanı" kurulmasına onay verdiğini belirterek "Bunları yapan kimseye söylenecek söz: ‘Dinime küfredenin bari imanı olsa.’ Bunları yapanın mı alnı tertemizmiş? Sayın Kılıçdaroğlu’nun mecazi anlamda kullandığı "alnından öpmeyi" gerçek sanarak kimse kendisine bir pay çıkarmasın. Kaddafi’nin, Beşar Esed’in ve benzerlerinin öptüğü alnı Sayın Kılıçdaroğlu’nun öpmesi zaten düşünülemez" dedi.

-"ESAD’IN YAPTIKLARI ALEVİLERE YÜKLENEMEZ"-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in "mezhep dayanışması" açıklamasına da yanıt veren Özkes, "Sayın Çelik, Alevilerin CHP’de, Sünnilerin de AKP’de toplanmasını arzu edebilir. Ancak Sayın Çelik gibilerin Alevi - Sünni ayırımına ne Aleviler ne de Sünniler asla fırsat vermeyecektir" dedi.

Irak’ta Saddam Hüseyin’in Sünni azınlık üzerinden iktirdar olduğunu ve Şii katliamı gerçekleştirdiğini kaydeden Özkes, "Saddam Hüseyin’in yaptıkları nasıl Sünnilere mal edilemezse, aynı şekilde Hafız Esed ve oğlunun yaptıkları da Alevilere yüklenemez" dedi.

Suriye’nin önceki lideri Hafız Esad’ın en büyük rakibi Salah Cedid’in Alevi olduğunu, ve 26 yıl hapiste tutulduğunu, yine Alevi General Muhammed Ümran’ın önce sürgüne gönderildiğini, sonra öldürüldüğünü anlatan Özkes, "Hafız Esed Baas’ı tasfiye etmiş, partiyi hanedana, tek adam yönetimine çevirmişti. Diktatör Esed yönetimiyle baskıcı tek adam Erdoğan yönetimi arasında hiçbir benzerlik yok mu? Hafız Esed’in Alevi rakiplerini bir bir yok ederek, en güçlü Alevi aileleri ortadan kaldırarak totaliter bir rejim kurduğunu bilmemek cehalettir. Sayın Çelik ya bu cehalettedir ya da tecahülü ariftir. Her ikisi de bir siyasetçi için büyük eksikliktir" ifadelerini kullandı.

-"ÇELİK ALEVİLERE KARŞI İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞTİR"-

Suriye’deki hanedan yönetimini Suriyeli Alevilere atfetmenin öncelikle Suriyeli Alevilere haksızlık olduğunu belirten Özkes, "Sayın Çelik haksız ve batıl bir kıyaslama yaparak Alevilere karşı bir insanlık suçu işlemiştir. Koca Ragıp Paşa’nın deyimi ile ‘Merdi Kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler.’ Sayın Çelik’te zerre kadar siyasi ve insani ahlak varsa derhal özür dilemelidir. Gerekirse papaz elbisesi giyerim diyenler, papazlara gösterdikleri ilginin yüzde birini Alevi dedelerine göstermiyor. Araplara gösterdiği sevgiyi Türklerden, Kürtlerden esirgeyen, yabancılara gösterdiği saygıyı Alevilerden kıskanan bir zihniyetin bu ülkeye ancak zararı olur" dedi.(

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları