loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Çilez'den, elektrik faturası ödemeyeceğim diyen Kılıçdaroğlu'na tehdit; 'Hadi ödeme. Ödersen namertsin. Çok adi ve hafif bir politika'

AKP'li Çilez'den, elektrik faturası ödemeyeceğim diyen Kılıçdaroğlu'na tehdit; 'Hadi ödeme. Ödersen namertsin. Çok adi ve hafif bir politika'
Tarih: 10.02.2022 - 16:04
Kategori: Gündem

AKP Amasya Milletvekili Hasan Çeliz, sosyal medya hesabından izlediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun videosunun üzerine not yazarak paylaştı; 'Hadi ödeme. Ödersen namertsin. Çok adi ve hafif bir politika.'

AKP Amasya Milletvekili/ TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi/Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi/Türkiye-Gana Dostluk Grubu Başkanı Hasan Çilez sosyal medya hesabından izlediği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım…" notlu videosu üzerine not yazdı.

AKP Amasya Milletvekili Hasan Çeliz; 'Hadi ödeme. Ödersen namertsin. Senin elektrik paranı ben ödeyeceğim. Türk Halkı bu kadar sorumsuz bir siyasetçiyi hak etmiyor. İndirim yapılacağını mı haber aldı acaba? İndirim olursa " Ben yaptırdım" demek için mi bu gereksiz işleri yapıyor? Çok adi ve hafif bir politika.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada; Elektrik faturalarındaki KDV'yi %1 düşür, 31 Aralık gecesi imzaladığın zamları geri çek. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi; 31 Aralık tarihli imzaladığın zamları geri çekene kadar fatura ödemeyeceğim." demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayımladığı videolu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, elektrik faturalarından alınan yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini ve faturaların 31 Aralık öncesine döndürülmesini istedi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar, ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" dedi.

Fahiş zamlı elektrik faturalarına dair konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek elektrik faturalarından alınan yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini ve faturaların 31 Aralık öncesine dönmesini istedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sevgili halkım evime hoşgeldiniz. Bu akşam uzun zamandır dile getirdiğim saraya fon oluştur diye defalarca çağrı yaptığım Karakış şartları ve elektrik faturalarıyla ilgili bazı ivedi çözümleri sizlerle paylaşacağım.

Çok zor zamanlardan geçtiğinizi pekala biliyorum. Sevgili yurttaşlarım durumun buraya gelmemesi için bu vurdumduymazlara aylarca seslendim. Bu saraylılar temel bir insan hakkı olan haysiyet hakkını ve insana yaraşır bir yaşam hakkını sizlere tanımıyor. Saraylılar zengin hayatın tadını çıkarırken milyonlarca insan dayanılmaz bir şekilde artan yoksulukk ve geçim sıkıntısına tahammül etmek zorunda bırakılıyor.

Aylardır bugünlerin kapıda olduğunu her fırsatta söyledim. Her fırsatta kara kış çağrısı yaptım. Adım adım ne yapılması gerektiğini anlattım. Dinlemediler dinlemediler. Geldik fırtınanın gözüne. Öncelikle neden bunlar başımıza geliyor. Onu bir netleştirmek istiyorum. Sonra da acil önlemleri kanamayı durduracak adımları açıklayacağım

Tüm bu durumların kökeninde aynı hikaye yatıyor. Elektrik özelleştirmelerine de bakacak olursanız çok tanıdık isimleri orada da görürsünüz. 5'li çeteyi oraya da soktu Erdoğan.

O çete ne yaptı, soydu süpürdü. Bu soygun biraz uzun hikaye. Ama çok isterlerse onu da anlatırız. Soru şu: Ne yapılıyor bu paralarla.

Son videomda on binlerce trollden bahsettim. Finanse edilen yandaş medyadan bahsettim. Eğitim vakfı yapılı maskeli parelel yapılardan bahsettim. Saraylı hayatından bahsettim. İşte bu paralar sizin cebinizden ödeniyor sevgili halkım. Eskiden de öyleydi ama şimdi tek bir farkla. Elinizdekini avucunuzdakini artık çok hızlı bir şekilde almak zorundalar. Bundan dolayı bu kadar agresif bir biçimde üstünüze geliyorlar. Kasa ekside."

"KDV'yi yüzde 1'e indir"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Sizden alınması gereken para artık kuru ekmek paranızdır. Isparta günlerdir dondu, elektrik veremediler koca şehre. Bakın orada hangi çetenin var olduğuna. Bu çeteler alt yapıyı kışa hazırlamadıkları gibi Isparta'ya giden yollar da onların olduğu için yolları da açmadılar. Bu arada yeni algı hareketlerini de bekleyin sevgili halkım, sizi soyup soğana çevirirken bir iki algı manipülasyonunu da arttıracaklar bugünlerde. Güya büyük lider Erdoğan müdahale edecek bu gidişata. Bıkmadılar bu algıcılıktan.

Uzatmadan çözümlere geçeyim: Fon için artık çok geç. Artık hızlıca kan kaybını durduracak önlemler alınmalı. Elektrik faturalarının üzerinde 2 çeşit vergi var. Elektrik ve hava gazı tüketim vergisi ve KDV. Yaza kadar KDV yüzde 1 olarak uygulanırsa vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 lira avantajı olacak. Buradan saraya sesleniyorum. Derhal KDV'yi yüzde 1'e indir."

Sen çözüm beklentimiz yok, sen bizi dinle kanamayı durdur. Gerisini biz seçim sonrası çözeceğiz. 31 Aralık gecesi imzaladığın elektrik zammını da geri al. Faturalar 31 aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın geri almasını da bileceksin. Bırak insanlar rahat bir nefes alsın. Pandemide zorda kalınca IBAN vermesini biliyordun. Bu sefer de halk zorda halkımıza çağrıyı atıyorum @RTErdoğan yazın IBAN numaranızla birlikte faturanızı gönderin hatta bir de etiket ekleyin #SıraSende deyin" dedi..

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları