loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Esenler Belediyesi'nde işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle iş bıraktı

AKP'li Esenler Belediyesi'nde işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle iş bıraktı
Tarih: 16.08.2023 - 14:52
Kategori: Yerel

İşçiler, "Sendikanın Şube Başkanı Mustafa Canpolat, bize söz verdi. 'Salı sabahı istediğinizi alamazsanız en önde ben olacağım' dedi ama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP’li Esenler Belediyesi’nin temizlik işçileri düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bıraktı. Çalışanlar iş bıraktığını sosyal medya hesabından duyurdu. İşçiler, Esenler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü tarafından, "Ekmeğinize bakın, ekmeğinizden olursunuz" diye tehdit edildi. 

Eylemlerini Twitter hesabından duyuran çalışanlar, şunları söyledi:

 

“Esenler Belediyesi temizlik işçileri olarak eyleme kalkmış bulunmaktayız. Haklarımızı alamadığımızdan dolayı, kiraları ödeyemediğimizden dolayı. Hiçbir tane araba çıkmıyor. Maaşımıza zam yapılmıyor, maaşımız ödendiğinde ise yarısı vergiye gidiyor, bize hiç bir şey kalmıyor.”

Müdür, iş bırakan işçileri tehdit etti

Sol Haber'in aktardığına göre, iş bırakan ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş.'ye bağlı işçiler Toplanma Merkezi'ne gelen Esenler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatih Kaleli tarafından, "Ekmeğinize bakın, ekmeğinizden olursunuz" diye tehdit edildi. İşçiler ise Kaleli'nin sözlerine, "Bizim yaptığımız bir yanlış yok" tepkisini gösterdi. 

Hak-İş üyesi olan işçiler, sendikayla görüştüklerini ve pazartesi belediye yönetimiyle bir görüşme yapılacağının taraflarına iletildiğini belirtti. İşçiler, "Sendikanın Şube Başkanı Mustafa Canpolat, bize söz verdi. 'Salı sabahı istediğinizi alamazsanız en önde ben olacağım' dedi ama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da görüşmeler için Pazartesi gününü işaret etti.

Kaynak : Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları