loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde araç saltanatı: 230 araç için 46 milyon lira ödeyecek

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde araç saltanatı: 230 araç için 46 milyon lira ödeyecek
Tarih: 18.08.2021 - 16:28
Kategori: Gündem

Kamuda tasarruf önlemleri genelgelerine karşın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün araç saltanatı kurduğu ortaya çıktı.

Kamuda tasarruf genelgesine rağmen araç konforundan vazgeçilmiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (GASKİ) 230 aracın kiralanmasına 46 milyon 741 lira ödeyeceği ortaya çıktı.

Haziran ayında yayınlanan genelgeyle kamuda araç sayısının yüzde 20 azaltılması planlanırken, GASKİ’nin bu genelgeden hemen önce 11 Mayıs’ta araç kiralama hizmeti alımı için ihale açmış olması dikkat çekti. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak‘ın haberine göre ihalenin yaklaşık maliyeti 54 milyon 960 bin 265 lira olarak hesaplandı. İhaleye 6 şirket teklif verdi. Sadece bir şirketin teklifi geçerli sayıldı. Onur Turizm Taşımacılık ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile belediye arasında 46 milyon 741 bin 625 lira üzerinden 8 Temmuz 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. Kayıtlara göre 9 Temmuz’da başlayan iş 9 Ocak 2023’te sona erecek. İhale kapsamında toplam 230 araç yer alıyor. Bu araçların 16 tanesi özel hizmet aracı, 82 tanesi ise hizmet aracı olarak kayıtlarda yer aldı. Diğer kiralanan araçlar arasında ise 4×4 pick-up, otobüs ve minibüs de var.

Sekiz ihale aynı şirkete verilmiş

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan ihale sürecine ilişkin “Bugüne kadar 8 tane araç kiralama ihalesi yapılmış ve bu 8 ihaleyi de aynı firma kazanmış. Kayıtlara göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den önce sadece bir ihale alan firma, sonrasında yedi ihale kazanmış” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları