loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Metin Külünk'ten 'kademeli normalleşme genelgesi'ne tepki: Acilen revize edilsin

AKP'li Metin Külünk'ten 'kademeli normalleşme genelgesi'ne tepki: Acilen revize edilsin
Tarih: 16.05.2021 - 15:26
Kategori: Siyaset

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, kademeli normalleşme genelgesine tepki gösterdi.

AKP MKYK üyesi ve 24, 25 ve 26'ncı dönem milletvekili Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı 'kademeli normalleşme tedbirleri genelgesi' için "acilen revize edilmeli" dedi. 
"Başından beri sanki salgının tek merkezi restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp, ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu. Ancak genelge bu morali vermiyor" diyen Külünk, "Hızla gözden geçirilsin" dedi.

Metin Külünk'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:
"17 günlük tam kapanma sonrası kamuoyundaki minimum beklenti kademeli olsa da hızlı "Normalleşme Dönemine Geçiyoruz..." moralli günlerine girmekti;
Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp, ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu. Ancak genelge bu morali vermiyor. Çünkü  "Kademe Takvimi" yok. Sadece 'ikinci bir emre kadar durum bu' haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan  durumla aynı.

Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelgenin acilen revize edilmesi ve kademe mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı. Hatta vatandaşımız 'Bize nefes aldırın. Biz kurallara belirgin uymazsak kademe kademe yasak gelsin! Fakat biz hep itaat ediyoruz. Siz artık halden anlamaz oldunuz' tepkisini verecektir. Haziran sonrasında ise Türkiye’nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir. Aksi halde "Belirsiz Normalleşme Genelgesi" işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler.
Lütfen hızla gözden geçirilsin. Sağlık ve İçişleri Bakanlığımıza çağrımızdır; Lütfen Türkiye'yi anormalleştirme sürecinde tutmak ve devletin, halkın ağır hasarlar alması üzerinden yapacakları operasyonlara zemin olacak fırsatları kollayan güçlere imkan veren uygulamalardan uzak durmak önemlidir.  Lütfen kararların gerekçesi ve  stratejisi artık bu tehlikeleri gören ve tedbir mantığı büyük fotoğrafı da okuyan nitelikte olsun."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları