loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Özlem Zengin'den Ayasofya'nın baş imamı Boynukalın'a: Herkes kendi işini yapmalı

AKP'li Özlem Zengin'den Ayasofya'nın baş imamı Boynukalın'a: Herkes kendi işini yapmalı
Tarih: 13.03.2021 - 15:55
Kategori: Siyaset

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tepki çeken açıklamalarda bulunan Ayasofya'nın baş imamı Mehmet Boynukalın için 'Herkes kendi işini yapmalı' dedi.

Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Twitter hesabından tartışma yaratan açıklamalar yapmıştı.

Boynukalın, "Cinayet cinayettir. Cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: 'Sizin için kısasta hayat vardır' ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" demişti.
 
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, dün akşam Haber Global'de Buket Aydın'ın programına konuk oldu. 
Boynukalın'ın açıklamaları Zengin'e soruldu. Özlem Zengin, "Ayasofya Camii imamı böyle bir konuda tweet atmamalı" dedi.

Özlem Zengin şunları söyledi:
"Açıklamayı yanlış buluyorum. Ayasofya Camii imamı böyle bir konuda tweet atmamalı. En azından o gün (8 Mart) yapmasın bunu. Kadın-erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu problem üzerinde çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum."

Ayasofya'nın baş imamı Boynukalın Özlem Zengin'in açıklamaları sonrası paylaşımlarda bulundu. Boynukalın, açıklamalarını bugün de sürdürdü.

Boynukalın'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:
"Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber efendimiz (s.a.s)'in sünnetinde kadınlara iyi davranmayla ilgili bir çok emir olduğu hepimizin malumudur. Bu emirlerin hepsinin başımızın üstünde yeri var. Yine Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamberimizin sünnetinde bugün yaşanan cinayet ve şiddet gibi sorunların çözümüne dair bir çok hüküm de bulunur. Ülkemizde bu alanda yaşanan sorunların kaynağı batıdan gelen ve bizim din, örf ve adetimize uymayan düzenlemelerdir. Sorunun kaynağı olan yerde çözüm aramak beyhude bir uğraştır. Müslümanlar çözümü Rablerinin dediğinde aramalı.

Aile toplumun, milletin, devletin en küçük birimidir. Kur'an-ı Kerim bu birimin yönetim hakkını erkeğe vermiştir (Nisa suresi 34). Dine, akla ve yaratılışa/fıtrata, insanın doğasına uygun olan da budur. Nitekim 2001'e kadar yürürlükte kalan eski medeni kanun ailenin reisinin erkek olduğunu kabul ediyordu. Yaratılışa/fıtrata ve adalete aykırı olan kanunların bir gün mağlup olması kaçınılmazdır. Yaratılışa, fıtrata, Allah’ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması. 

Tesettürü Allah'ın emri bilip bunu uygulayan kardeşlerimiz, siz bu davranışınızla İslam'ın bir şiarını/sembolünü yaşatıyorsunuz ve bizim için çok değerlisiniz; ancak Allah'ın dini bir bütündür ve biz erkeğiyle, kadınıyla dinin, Kur'an'ın hepsine iman etmekle yükümlüyüz.
Erkek, Allah'ın kendisine verdiği yönetim hakkını kötüye kullanır ve eşine zulmetmeye başlarsa İslam'a göre ona da engel olunur; erkek ailesini adaletle yönetmek zorundadır; aksi takdirde İslam hukuku da çeşitli şekillerde buna müdahale eder ve zulmü ortadan kaldırır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları