loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Ravza Kavakçı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

AKP'li Ravza Kavakçı hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Tarih: 14.08.2021 - 12:49
Kategori: Gündem

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın Doktora yapmak için gönderildiği ABD’de eğitim masraflarının AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karşılanması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın ABD’de siyaset bilim okumak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden para aldığı müfettiş raporuyla ortaya çıktı. Dönemin İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız’ın Howard Üniversitesi’ne sponsorluk mektubu yazdığı ve bir haftalık personelin ‘başarılı’ olduğuna dair övgüler kaleme aldığı belirtildi. Ayrıca raporda Kan’a 2013 yılına kadar toplamda yaklaşık 155 bin dolar ve 59 bin lira para verildiği de ifade edilmişti. Bu yaşananlara karşı HKP avukatları harekete geçti.

“NÜFUZ TİCARETİ, İRTİKÂP” SUÇLAMASI

HKP avukatları, AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Dönemin İBB Genel Sekreteri ve Yardımcıları, İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız, İstanbul Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Suç duyurusuna konu olan işleme imza İBB çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları kişilerin, “Nüfuz Ticareti”, “İrtikâp”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Antik Roma Hukukçusu Ulpianus’un, “Dürüst yaşamak, başkasına zarar vermemek, herkese hak ettiğini verme” ilkeleri hatırlatılan dilekçede, “Suç duyurumuza konu olan olay ve şüpheliler özelinde şüphelilerin bağlı bulunduğu 19 yıllık AKP iktidarı, Antik Roma’da ortaya konan üç temel ilkenin ihlal edildiği uygulamalarla doludur. Kamu kaynaklarının, Halkın ödediği vergilerin heba edilmesine, peşkeş çekilmesine karşı hassasiyeti çok yüksek olan, kendini ülkenin en kamucu Partisi olarak ifade eden Müvekkil Partinin bu suç duyurusu, bu üç temel ilkenin ihlaline karşı da bir tepkisidir” ifadelerine yer verildi.

“UMUYORUZ Kİ CUMHURİYET SAVCILAR PEŞİNE DÜŞER”

Dilekçenin devamında, “Umuyoruz ki Cumhuriyet Savcıları da bu saikle hareket edip, Kamunun Kaynaklarının sadece İktidar Partisinin milletvekili olması hasebiyle bir kişiye aktarılmasının peşine düşerler, kamunun kaynaklarının yeniden kamuya geri dönmesini sağlarlar” denildi.

“MİRASYEDİCE İSRAFLARA SON VERMENİN…”

Dilekçede, “Müvekkil Parti; Devlet, belediye, özel idare ve her türlü mahalli bütçelerle, her türlü Devlet ve yarı-resmi Ekonomi kurumlarında fuzuli, kırtasiyeci lükse, mirasyedice israflara son vermenin mücadelesini de vermektedir. Kamuda liyakate, bilgiye, tecrübeye değil yandaşlığa verilen prime karşı da mücadele yürüten kamucu bir partidir. İşbu suç duyurusu da bu anlayışın bir sonucudur” denildi. Dilekçede, yer alan isimler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.

“SAVCILARIMIZI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı. Okur şu ifadelere yer verdi:

Bir suç duyurusu daha yapıyoruz. Bir peşkeşi yine yargıya taşıyor, tarihin hafızasına kaydediyoruz. Tarihe bir kez daha not düşüyoruz. Bir kez daha Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Ve bir kez daha umuyoruz ki, bu kadar aleni bir peşkeş için yaptığımız suç duyurusunu savcılar ihbar kabul eder, gereğini yaparlar. Peşkeş çekilen İstanbul Halkının parasını İstanbul Halkına iade ederler.

Öğrenci Yurdu yapmayı lüks gören, Üniversite öğrencisine burs için olmadık zorluklar çıkartan, ödediği krediyi almak için senetler imzalatan AKP’giller, kendi yandaşlarına karşılıksız veriyor krediyi. Nasılsa cebinden vermiyorlar. Kavakçı’ya elden verilen 4 bin dolar, Her ay da 2 bin dolar. Yol masrafları da İBB’den yani İstanbul Halkından. Toplamda 155 bin Dolar ve 59 bin Lira.

“PEŞKEŞLERE SESSİZ KALAMAYIZ”

Biz bu peşkeşlere sessiz kalamayız. Milyonların hakkı var bunda. Bu suç duyurularını yapmak bizim için bir görev. İnanıyoruz ki yapmış olduğumuz bu suç duyuruları, gün gelip devran dönünce, güçlerini Hukuktan ve vicdanlarından alan Hâkimlerin, Savcıların elinde birer iddianame olacak. Buna İnancımız Tam.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları