loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Ravza Kavakçı için çift maaş iddiası

AKP'li Ravza Kavakçı için çift maaş iddiası
Tarih: 06.08.2019 - 08:39
Kategori: Gündem

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın milletvekili seçilmesinden sonra eski görevinden düşmediği ve çiift maaş aldığı iddiası gündemde.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Milletvekili seçilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Metro A.Ş'den maaş almaya devam ediyor olabilir.

Ravza Kavakçı Kan'ın Metro A.Ş personel listesinde Kavakçı’nın IBAN numarasının da kayıtlı olması bu iddiaları gündeme getirdi. Metro Aş’nin Tasarım Hizmetleri Müdürlüğü’nde 2669 sicil numarasıyla tasarım mühendisi olarak personel listesinde görünen Kavakçı’nın kıdem durumu, maaşı ve Iban numarası yazılı.

Personel listesine göre kök ücreti 3 bin 340 lira olan Kavakçı’nın bin 169 lira görev tazminatı, 120 lira kıdem ücreti ve 167 lira da eğitim tazminatı aldığı yazılı. Toplamda aldığı maaş tutarı 4 bin 796 lira olan Kavakçı’nın işten ayrılış tarihi halen boş olduğuna ve Iban numarası halen kayıtlarda olduğuna göre diğer personelle birlikte maaşının da otomatik olarak yatması gerekiyor. SAP adı verilen personel listesinde de adı görülen Kavakçı’nın Metro AŞ sitesinde de resimli kimlik kaydı halen yer alıyor. Personel listesinde ayrılan personelin işten hangi tarihte ve hangi nedenle ayrıldığı tek tek yazılırken Kavakçı’nın ayrılış tarihi ise boş bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları