loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Turan'dan HDP'ye teyit edilmeyen cenazeye 'Gidecek misiniz?' sorusu

AKP'li Turan'dan HDP'ye teyit edilmeyen cenazeye 'Gidecek misiniz?' sorusu
Tarih: 11.07.2016 - 13:53
Kategori: Gündem

Anadolu Ajansı 2 gün önce PKK'nın lider kadrosundan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü duyurmuştu. Hükümet yetkilileri ise şu ana kadar teyit edilmiş bilgi bulunmadığını açıkladılar.

Anadolu Ajansı 2 gün önce verdiği haberde PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü duyurmuştu. Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünün iddia edildiği haber, üzerinden 2 gün geçmesine rağmen teyit edilemedi.

Anadolu Ajansı, daha önce de hakkında öldürüldüğüne ilişkin haberler çıkan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in ismi daha önce duyulmamış ve varlığından 2 gün öncesine kadar kimsenin haberdar olmadığı 'Tel Hamis Tugayları' tarafından öldürüldüğünü iddia ederken, ANF'ye konuşan HPG (Halk Savunma Güçleri) kaynakları ise haberi yalanlayarak, Fehman Hüseyin'in yaşadığını duyurdu.

2 gündür Fehman Hüseyin'in öldürülüp öldürülmediği tartışmaları sürerken Genelkurmay ve devlet yetkilileri de yaptıkları açıklamalarda teyit edilmiş bilgi olmadığını dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine, "Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" derken, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da benzer bir açıklamada bulunarak, "Çeşitli haber kanallarından gelen bilgiler var ancak bu bilgiler henüz teyit edilmedi. Resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapacağız" diye konuştu.

Hükümet yetkilileri Fehman Hüseyin'in öldürüldüğüne ilişkin teyit edilmiş açıklama bulunmadığını vurgularken, AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Terörü adeta destekler konumdaki HDP, Erdal'ın da cenazesine, taziyesine gidecek mi?" dedi.

DHA'da yer alan habere göre; konuyla ilgili kendisine soru yöneltilen BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın da "Bu konuda bilgim yok. İlk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Böylece bu konuyu araştırmış olacağım" dediği belirtildi.

Vişne Haber Ajansı



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları