loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’li Ünal: Anket şirketlerinin kullandığı yöntem sahayı yansıtmıyor

AKP’li Ünal: Anket şirketlerinin kullandığı yöntem sahayı yansıtmıyor
Tarih: 14.03.2019 - 09:28
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, anket şirketlerinin kullandığı yöntem ve metotların artık sahayı yansıtmadığını öne sürerek, yeni yöntemlerin bulunması gerektiğini belirtti.

Mahir Ünal, Ege Üniversitesi Kültür ve Sanatevi’nde, İsimsizler Topluluğu tarafından düzenlenen “Siyasal İletişim” konulu söyleşiye katılarak “Siyasal İletişim” konulu bir konuşma yaptı.

AKP’nin temel ilkesinin hiçbir manipülatif, tasarlanmış, kurgusal, gerçekliği olmayan paylaşımın yanında durmamak olduğunu iddia eden Ünal, “Olmayan bir şeyden asla bahsetmeyiz. Var olan, gerçekliği olan, bizim tarafımızdan yaşanmış, kendi hayatımızda bir inanç biçimi haline dönüştürdüğümüz şeyleri paylaşırız.” dedi.

‘ANKET ŞİRKETLERİNİN YÖNTEMLERİ ARTIK SAHAYI YANSITMIYOR’

Konuşmasının devamında anket şirketlerine değinen ve siyasi partilerin artık bu şirketlere güvenmediğini öne süren Ünal, şunları kaydetti:

“Neden. Çünkü değişim o kadar hızlandı ki sahayı anlamak için anket şirketlerinin kullandığı yöntem ve metotlar artık sahayı yansıtmıyor. Bu ne demek. Sahayı anlamak için yeni yöntem ve metot kullanmak gerek. 55 milyon sosyal medya kullanıcısının dijital platformlardaki eğilimleri ve davranışlarını gözlemleyebileceğimiz yeni araçlara ihtiyacımız var. Değişimi doğru okumaya başladığınızda siz doğal olarak yeni metot keşfetmeye başlarsınız. Geçmişte kullanılan yöntemler vardı, bugün kullandığımız yöntemler var ama yarın daha yeni yöntemlere ihtiyaç duyacağız.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları