loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’li ve MHP’li başkanların afiş tartışması

AKP’li ve MHP’li başkanların afiş tartışması
Tarih: 08.06.2019 - 13:45
Kategori: Yerel

Giresun'un Duroğlu Beldesi’nin yeni Belediye Başkanı MHP'li Halil Çetin, devraldığı belediyenin borçlarını afiş yaptırarak, belediye binasına astı. Asılan afişte belediyenin 9 milyon 879 bin 412 lira borçlu olduğu belirtilirken, başkan Çetin, “Şeffaf belediyecilik” sözünü yerine getirdiğini söyle...

Giresun’un Duroğlu Beldesi'nin yeni belediye başkanı MHP’li Halil Çetin, 31 Mart seçim vaatleri arasındaki şeffaf belediyecilik vaadini hayata geçirerek, belediye binasına gelir ve gider pankartı astı.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; Seçim döneminde verdiği şeffaf belediyecilik sözünü tuttuğunu dile getiren Başkan Çetin, “Bundan sonrada bu şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğim. Amacım asla kişi ve şahısları yıpratmak değil. Sadece şu anda belediyemizin durumunu kamuoyunun bilgisine sunmak amaçlıdır. Halkımızla el ele vererek hem hizmetlerimizi yapacağız hem de belediyemizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK MAKAMI AĞLAMA YERİ DEĞİL”

Borç afişinin asılmasına tepki gösteren AKP’li eski Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Halil Çetin'in duygu sömürüsü yaptığını ve göreve gelmeden bu borçları kuruşuna kadar bildiğini ileri sürdü. Çetin’in çalışanların maaşlarını dahi ödeyemediğini iddia eden Kılıçaslan, “Daha ilk aylardan havlu atması ve bırakın hizmeti çalışanların maaşlarını dahi ödeyememesi ise gelecek 5 yılın habercisi oldu. Sadece oturduğunuz belediye binası ile çevresine yapılan yatırımların bedeli 4 milyon TL'dir. Borç listesi astığınız binada 31 Mart tarihine kadar ne personel mağdur edilmiştir ne de hizmet alan vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Belediye Başkanlığı makamı, ağlama makam değil, problem çözme makamıdır” açıklamasında bulundu.

AFİŞ KISA SÜREDE KALDIRILDI

AKP’li eski Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan'ın bu tepkisinin ardından belediye binasına asılan afiş kaldırıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları