loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li vekil: 250 liraya torbayı doldururken bugün 600-700 liraya alışveriş yapamıyoruz

AKP'li vekil: 250 liraya torbayı doldururken bugün 600-700 liraya alışveriş yapamıyoruz
Tarih: 07.12.2021 - 13:23
Kategori: Siyaset

Gıda fiyatlarındaki artışın vatandaşın yaşadığı en büyük sıkıntı olduğunu belirten AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Korona öncesinde 250 liraya dolan torba artık 700’e dolmuyor” dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, hükümetin doları düşürmek istese düşürebileceğini ancak “düşük faiz” hedeflendiğini söyledi. AKP’li vekil Baybatur, “Cumhurbaşkanımız kendisi de ekonomisttir. Bu kadar bu verileri takip eden insanlar, bunu bilmiyorlar mı?” diye sordu.

Manisa’nın yerel televizyonu ETV’de Erdinç Yumrukaya ile 45 Dakika programına konuk olan AKP’li Murat Baybatur, döviz artışı ve gıda fiyatlarına gelen zamlarla ilgili konuştu

“Bakın 1 Eylül itibariyle dolar 8,25-8,26’ydı. Biz isteseydik şunu yapardık, faizi sabit bırakırdık ya da iki puan da arttırabilirdik, doları 8,50’lerde tutabilirdik” diyen AKP’li Baybatur, şunları söyledi:

Piyasa kendi içinde enstrümanlarıyla, biliyorsunuz biz faizi düşürdükçe dolar yukarıya çıkıyor. Biz 8,26 iken isteseydik, şunu yapardık, faizi sabit tutardık ya da bir puan arttırırdık, doları 8’lerde tutardık. Peki neden tutmuyoruz biz? Bu kadar ekonomi profesörünün olduğu ya da Cumhurbaşkanımız kendisi de ekonomisttir. Bu kadar bu verileri takip eden insanlar, bunu bilmiyorlar mı? Bunu sokakta geçene sorsanız biliyor. Ekonomiyle alakalı faizi düşürdüğünüz zaman dövizin çıkacağını… Bu, yeni bir yol haritası belirlemek demektir. Oradaki amacımız bu faiz bu kadar yüksek olursa kimse bir iş yapmaz.

AKP’li Murat Baybatur, “Vatandaşlarımızın yaşadığı en büyük sıkıntı bugün itibariyle gıda noktasında…” diyerek markete yansıyan zammı şöyle açıkladı:

A101, BİM tarzı marketlerde, bu korona sürecinin başlangıcı öncesinde, biz 250-300 liraya torbayı doldururken, bunun içinde kırmızı et yok. Evin temel ihtiyaçlarının bir ay karşılandığı bir dönemde, bugün aynı alışverişi biz 600-700 liraya yapamıyoruz. Şimdi bunu görmemiz lazım. Gıdada bu yüksek fiyatların olması ister istemez milleti canından bezdiriyor. Ve insanlar ister istemez cebine bakıyorlar. Programın başında da söylediğim gibi rahmetli Demirel’in sözü tencere hükümet devirir, bunun şakasının olmadığını da iyi biliyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları