loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li vekil, 5 yıl beş yıl belediyeden maaş alıp işe gitmeyen akrabasını danışmanı yaptı

AKP'li vekil, 5 yıl beş yıl belediyeden maaş alıp işe gitmeyen akrabasını danışmanı yaptı
Tarih: 22.07.2019 - 08:21
Kategori: Gündem

AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, sözünde durdu, işten çıkarılan Mehmet Öztürk adlı kişiyi danışmanı yaptı. Ancak Öztürk'ün AKP'li Toprak'ın yakın akrabası olduğu ve Kahta Belediyesi'nden "beş yıl boyunca neredeyse işe hiç gitmeden maaş aldığı" ortaya çıktı....

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, TÜGVA'nın eski Kahta temsilcisi olan Öztürk'ün Kahta Belediyesi'nde işe gitmeden maaş aldı ve bu nedenle işine son verildi. Saadet Parti'li Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Öztürk'ün işe gelmeden maaş aldığını doğruladı.

Öte yandan Öztürk'ün, seçimlerden sonra yeni yönetimin talimatına rağmen işe gitmediği, gittiği günlerde de verilen işi yapmadığına dair tutanaklara ulaşıldı. Buna göre 5 yıldır Kahta Belediyesi'den maaş alan Öztürk'ün, sadece 1 yıl işe gittiği bildirilmiş.

Mehmet Öztürk'ün, yakın akrabası olan AKP Milletvekili Muhammed Fatih Toprak'a danışman olması, yakınları, arkadaşları ve temsilciliğini yaptığı TÜGVA tarafından sosyal medyada kutlandı. Milletvekili Toprak ise mevcut diğer danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “2'nci danışmanlık kadrosu boş. Değerlendirmeler sürüyor. Henüz resmiyette bir şey yok” dedi. Toprak'ın danışmanı, Öztürk'ün sosyal medyadaki kutlama mesajları için de, “Akrabaların kutlaması” demekle yetindi.

Toprak, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Kahta belediyelerini işten çıkarma ve mobbing uygulamaları nedeniyle eleştirerek, “Kim işçinin yanında, kim işçinin karşısında bunu da vatandaşımızın takdirine bırakıyorum” demişti. Toprak, yanına danışman aldığı yakın akrabasının “bankamatik memuru” olduğu iddiasıyla işten çıkaran Saadet Partili Kahta Belediyesi'ni de, “Sözde ‘hak, hukuk' diyenlerin işçilerin alın teriyle nasıl oynadıklarını görüyoruz” diye eleştirmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları