loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Yazıcı: Umarım ABD sözünü tutar

AKP'li Yazıcı: Umarım ABD sözünü tutar
Tarih: 05.06.2018 - 07:59
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo'nun dün Washington’daki Menbiç görüşmesini değerlendirirken "Umarım Amerika sözünü tutar” dedi.

Yazıcı’nın CNN Türk'teki açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye uzun yıllardır terörle mücadele ediyor. Terörist unsurların eylem yapmalarını bekleyerek, eylem yaptıktan sonra onları takip etmeye yönelik bir güvenlik mücadelesini bir kenara bırakmışız.

Terörist unsurların odaklandıkları yerlere operasyon gerçekleştirmek... Yani geç kaldık demeyelim, daha önce belki ortam uygun değildi. Terörist unsurların Kandil'de kümelendiğine ilişkin bilgi sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ya teslim olacaklar, ya da o unsurlar güvenlik amaçlı vurulacak. Türkiye bu hakkını kullanacak. İnşallah hayırlı sonuçlar elde edilir.

"İttifakı farklı şekilde yorumlayan yöneticiler var"

Seçmenler hem Türkiye ölçeğinde hem de Rize özelinde... Cumhurbaşkanına odaklanılmış. İkinci tura bırakılmadan seçileceği yönünde, onu beyan ediyorlar. Güçlü parlamento oluşmasının altı çiziliyor. Kafası karışık az da olsa insanlar var.  İttifakı farklı şekilde yorumlayan yöneticiler var. Ama vatandaşlarımızın bunlara dikkate aldığı kanaatinde değilim.

Ovit Tüneli'nin açılışı 13 Haziran'da 

Bakanımızla, bölge müdürüyle görüştük. Ovit Tüneli'nin açılışı 13 Haziran günü cumhurbaşkanlığımız başkanlığındaki heyet gerçekleştirecek. Bu da Türkiye'nin devasa projelerinden bir tanesi.

Türk ve ABD güçlerinin Menbiç'te güvenliği birlikte sağlaması konusuna da değinen Yazıcı "Umarım ABD sözünü tutar" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları