loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’lilerden CHP’ye siyah çelenk

AKP’lilerden CHP’ye siyah çelenk
Tarih: 06.04.2016 - 14:11
Kategori: Gündem

AKP’liler CHP Genel Merkezi önüne giderek siyah çelenk bıraktı.

AKP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’nu protesto etmek için CHP Genel Merkezi önüne gittiler. 

Kılıçdaroğlu Karaman’daki Ensar Vakfı’na ait yurtlarda yaşanan tecavüz olayının ortaya çıkmasının ardından Ensar Vakfı’nı sahiplenen Ramazanoğlu için, “Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan, dinden, imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl hangi gerekçe ile teslim ettiniz? Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? Siz izin vermediyseniz nasıl açıldı?” demişti. AKP’liler bu sözlere tepki göstermek için parti genel merkezi önüne giderek siyah çelenk bıraktı. 

CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakan AKP’liler adına konuşma yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Kamuoyu gereğini yapmasını beklemektedir. CHP'li vatandaşlarımız da eminiz ki büyük üzüntü içindedir. Böyle bir çelengi buraya bırakmak zorundayız” dedi.

Kadın haklarını savunmak için parti genel merkezi önüne giden AKP’liler adına konuşmayı kadınlar değil de Mehmet Ali Şahin’in yapması dikkat çekti.

Öte yandan CHP’li vekil Ali Haydar Hakverdi Twitter hesabından bir belediye personelinin Melih Gökçek’in belediyedeki kadın memurları zorla CHP Genel Merkezi önüne götürmeye çalıştığını içeren mesajı paylaşarak, Gökçek’e, “Hiç değişmeyeceksin Melih Gökçek. İnsanları ekmeği ile tehdit edip zorla eyleme götürüyorsun. Ensar sevici” diye yazdı.  


Ne olmuştu?

Sema Ramazanoğlu, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında kalan çocuklara tecavüz edildiğinin ortaya çıkmasının ardından “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” açıklamasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Aile Bakanını eleştirerek, yurtların yasadışı varlık gösterdiklerini ve denetlenmediklerini belirterek, “Bir Allah’ın kulu çıkıp da demiyor, kardeşim bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı? Valisi konuşmuyor, emniyet müdürü konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor” demişti.

AKP’liler Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına tepki gösterirken, Kılıçdaroğlu sözlerinin arkasında olduğunu ifade ederek şunları söylemişti: “Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP’li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları