loading
close
SON DAKİKALAR

'AKP'nin İBB adayı, seçim çalışmalarında devletin kiraladığı aracı kullanıyor'

'AKP'nin İBB adayı, seçim çalışmalarında devletin kiraladığı aracı kullanıyor'
Tarih: 19.06.2019 - 09:05
Kategori: Gündem

Başbakan olduğu dönemde kullandığı Çankaya Köşkü’nü başbakanlık makamı kaldırılmasının ardından halen kullanan AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın başbakanlık için kiralanan aracı da seçim kampanyasında kullandığı ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, Yıldırım, 16 Haziran Pazar akşamı CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı televizyon programının yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Salonu’na eşi ile birlikte gelirken kullandığı aracın Aydoğan Dış Ticaret AŞ’nin grup şirketlerinden olan Autocrat filo hizmetlerinden başbakanlık adına kiralanmış. Eyüp’teki Flatofis’te faaliyet gösteren şirketten aylık 4 bin TL + KDV ile birlikte 5 bin Euro karşılığında kiralanan aracın kamuyla ilişkisi kalmayan ve halihazırda siyasi bir partinin adayı olan Yıldırım’a tahsis edilmesinin hem kamu açısından hem de Yıldırım açısından suç teşkil ettiği aktarılıyor.
 
Öte yandan söz konusu haberde, seçim afişleri, broşürleri İBB’nin Kültür A.Ş adlı şirketi tarafından bastırıldığı, seçmenlere gidilirken İSPARK tarafından kiralanan araçları kullandığı, ev ve iş yeri ziyaretleri Kültür AŞ. çalışanları tarafından yapıldığı belirtilen AKP adayı Binali Yıldırım'ın seçim çalışmalarında kamu kaynaklarını kullandığı aktarıldı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları