loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'nin İBB karnesi: Usulsüzlük, israf, cemaatlerin ihyası, kayırmacılık...

AKP'nin İBB karnesi: Usulsüzlük, israf, cemaatlerin ihyası, kayırmacılık...
Tarih: 22.06.2019 - 15:09
Kategori: Gündem

Yarın tekrarlanacak İstanbul seçimi için “Yaptık yine yaparız” sloganını dilinden düşürmeyen AKP’nin İBB karnesi: Yolsuzluk, usulsüzlük, israf, yandaş kayırmacılığı, bankamatik memurluğu, cemaatlerin ihya edilmesi.

Sayıştay’ın incelemesi sonucu başta İBB, İSKİ ve İETT’de saptanan usulsüzlüklerin toplam boyutu 753 milyon TL. İBB’ye ait 2378 adet taşınmaz kanuna aykırı olarak işgal edildi. Açıklamayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, asgari ücretten hesaplandığında bu rakamla bir yıl boyunca 30 bin işsiz gencin istihdam edilebileceğini söyledi. CHP konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

BORÇ BATAĞINA SOKTULAR

İBB’nin son onaylanan bilançosunda borcun 27 milyar TL’ye yaklaştığı görülüyor. 500’den fazla firma İBB’den alacaklı durumda. İBB kasasında 2018 sonunda sadece 102 milyon lira bulunuyor. Buna karşılık çeklerin ve ödeme emirlerinin toplamı ise 508 milyon lira. 30 milyon liraya mal olan ‘Eyüp Gençlik Merkezi’ Bilal Erdoğan’ın ‘yüksek istişare kurulu üyesi’ olduğu TÜGVA adlı kuruluşun genel merkezi yapıldı.

İSPARK’I BİLE ZARAR ETTİRDİLER

Sayıştay’ın Denetim Raporu’na göre İSPARK 17.9 milyon TL zarar etti. 225 adet açık ve kapalı otoparkın sadece 52’si ruhsatlı olarak hizmet veriyor. Geri kalan 173 otopark ise ruhsatsız işletildi. 70 otoparkın ruhsatlandırılması işlemine “şeklen” dahi başlanmadı. Bu durumun, İSPARK’ın en büyük zarar kalemleri arasında yer aldığı bildirildi. AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir TV programında İSPARK’ın neden zarar ettiğini anlamadığını söyledi.

İŞE GELMEYENE MAAŞ VERDİLER

İBB’de çalışan 80 bin personelin, sadece 20 bininin aktif olduğu ifade ediliyor. Kalan 60 binin ne iş yaptığı ise belirsizliğini koruyor. Sayısı net olmayan binlerce personel, belediyeye dahi uğramıyor. Ancak bu memurların maaşı aydan aya yatıyor. CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman, 13 yıldır eski AKP’li bakan Egemen Bağış’ın şoförlüğünü yapan M.G.’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kadrosunda göründüğünü açıklamıştı.

PARTİZANLIKTA SINIR TANIMADILAR

Belediye eş, dost, akraba çiftliğine dönüştürülmüş. Belediye şirketleri, iş mülakatlarında sordukları ‘ilginç’ sorularla kadrolaşmanın ne düzeyde olduğunu gözler önüne seriyorlar. Mülakatlarda, “Sübhaneke duası cenaze namazında nasıl okunur? Diriliş nesli size ne ifade ediyor?, İHH’nın açılımı nedir?, Necip Fazıl’ın Çile kitabını okudunuz mu?, TÜGVA’yı duydunuz mu?” gibi sorular yöneltiliyor.

TARİKATLARA PARA YAĞDIRDILAR

İBB’nin 2018 ve daha öncesinde vakıf, dernek ve cemaatlere yaptığı yardım 847 milyon liradan fazla. Yardım alan kuruluşların önemli bir bölümünü Erdoğan’a yakın vakıf ve dernekler oluşturuyor. Yardımlar, kiralama, ulaşım, bakım, onarım ve tadilat, malzeme, yeme-içme ve gezi gibi başlıklar adı altında yapılıyor.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları