loading
close
SON DAKİKALAR

''AKP'nin milletin değerlerini kirletti''

''AKP'nin milletin değerlerini kirletti''
Tarih: 30.05.2012 - 18:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak yazılı açıklamasında, Erdoğanın kullandığı uslubu eleştirerek, Beşiktaş'ın men edilmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı...


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Bu ülke daha haysiyetli bir yönetimi hak ediyor” dedi.



Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak yazılı açıklamasında, Türkiye’nin daha haysiyetli bir yönetimi hak ettiğini belirterek, “AKP’nin millete verdiği en büyük zarar bütün değerleri kirletti” diyen Toprak, Türkiye siyasetinin en seviyesiz, düzeysiz üslubunu kullandığını,  bu söylemlerinin de giderek toplumu esir aldığını söyledi.


''Bu söylemle ülkeye demokrasi gelmez''


Kullanılan sokak ağzı söylemlerinin, ülkeye, halka getirecek bir şeyi olmadığını savunan Toprak, “Bu düzeydeki yöneticiler ülkede ne demokrasiyi, ne özgürlükleri ne de ahlakı ileri götürebilir. Meğerse ileri demokrasiden kastettikleri seviyesiz bir üslup, düzeysiz bir eleştiriymiş” dedi.



Gelen eleştirileri hakaretle cevaplandıran, eleştiri sahiplerini en bayağı sözlerle yaftalayan zihniyetin kimseye örnek olamayacağını, bu kadar tahammülsüz, bu kadar izansız bir yaklaşım bu ülkeye ve onun taşıyıcısı olduğu değerlere yakışmadığını vurgulayan Toprak, “Bütün dinlerin, kültürlerin, medeniyetlerin, dillerin karşılaştığı ve bu kadar çok insani değerin üretildiği bir coğrafyada insani söylemden bu kadar uzak bir yönetim hiçbir zaman bu ülkeyi yönetmedi” dedi.


''Başbakan insani yaklaşımdan uzak''


Başbakan’ın insani yaklaşımlardan uzak olduğunu söyleyen Toprak, konuşmasına şöyle sürdürdü:
“Bu halk ve elbette ki dünyanın bütün halkları bu düzeyde bir yönetimi hak etmemektedirler. Bu ülke daha haysiyetli bir yönetimi hak ediyor, hem de büyük hasret duyduğu bir yönetimi…”   

 

"UEFA kriterleri sadece kulüplerin sorunu değildir bu hükümetin de sorunudur''

UEFA’nın  Beşiktaş'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermesinede değinen Toprak, durumdan duyduğu üzüntü şu şekilde ifade etti.



“Öncelikle üyesi olduğum ve taraftarı olmaktan büyük onur duyduğum Beşiktaş’ın böyle bir durumla karşılaşmasından büyük üzüntü duydum. Ancak bu durum sadece Beşiktaş için değil diğer bütün takımlar için hayati bir uyarı olması gerektiğini hatırlatıyorum.  Şimdi yapılması gereken bütün kulüplerin UEFA kriterleri çerçevesinde bir yapılanmaya gitmeleridir. UEFA kriterleri neler gerektiriyorsa hızlı ve acil bir biçimde takımlarımıza adapte edilmelidir"



Mali yapıdan idari yapıya, futbolcu transferinden stat düzenlemelerine kadar her düzeyde bu kriterler eksiksiz bir biçimde yerine getirilmelidir diyen Toprak, AKP'nin kulüpleri klüp yasasıyola sümen altı ettiğini, bu yasanın kulüpler için bir yıl haritası oluşturması gerektiğini söyledi.



Ayrıca Toprak, "UEFA kriterleri sadece kulüplerin sorunu değildir bu hükümetin de sorunudur. Ama hükümetin bu konuda hiçbir tavrı ve projeksiyonu yok. Bu konuda çok acil önemlerin alınması gerekmektedir" dedi. 


   

Vişne Haber Ajansı



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları