loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'ye yakınlığıyla bilinen dernek ve vakıflar öğrenci kaydetme yarışına girdi

AKP'ye yakınlığıyla bilinen dernek ve vakıflar öğrenci kaydetme yarışına girdi
Tarih: 08.08.2019 - 16:43
Kategori: Eğitim

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla beraber AKP’ye yakınlığıyla bilinen cemaat, dernek ve vakıflar yükseköğretim yurtlarına öğrenci kaydetme yarışına girdi. Sümeyye ve Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu vakıfların farklı illerde toplam 119 öğrenci yurdu bulunuyor. ...

Üniversite sınav sonuçlarının açıklamasıyla beraber vakıflar ve cemaatler öğrenci kapma yarışına girdi. Sümeyye Erdoğan’ın Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Bilal Erdoğan’ın Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bir dönem yöneticisi olduğu Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) yurtları, adeta seferberlik ilan etti.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen vakıf ve dernekler “ahlaki ve manevi değerleri ön planda tutarak kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek” iddiasıyla üniversiteyi kazanan öğrencileri kendi yurtlarına çekmek için çalışmalara başladı. Vakıf ve dernekler YKS sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra sosyal medyada yurt reklamları yayımlamaya başladı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Sümeyye Erdoğan’ın yöneticisi olduğu KADEM’e ait 16 farklı ilde 20 öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV ve TÜGVA’nın 99, Karaman’daki yurdunda tecavüz yaşanan Ensar Vakfı’nın 30 farklı ilde 55, Diyanet Vakfı’nın ise 25 kadın ve 15 erkek öğrenci yurdu bulunuyor.

İlim ve İrşad Vakfı bir, Önder İmam Hatipliler Derneği de 13 farklı ilde 19 yurt işletiyor.

VAKIF YÖNETİMİ TANIDIK

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı da 11 ilde 25 öğrenci yurdu açtı. Kurucuları arasında eski AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’nın bulunduğu yurdun Yönetim Kurulu Başkanlığını AKP Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş yapıyor. Vakfın bir başka kurucusu Yunus Torpil de 15 Temmuz sonrasında kurulan Maarif Vakfı’nın yöneticileri arasında yer alıyor.

İLİM YAYMA CEMİYETİ ZİRVEDE

154 yurtla İlim Yayma Cemiyeti, benzerleri arasında ilk sırada bulunuyor. AKP’ye yakınlığıyla bilinen kurumlar arasında en fazla yurda sahip olan İlim Yayma Cemiyeti’nin Genel Başkanlığını eski Sarıyer Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Tülün yapıyor. Refah Partisi’nde siyasete başlayan Tülün, AKP İstanbul Teşkilatı kuruculuğu ve AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerini de yaptı.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ

Yöneticileri arasında da AKP’li İBB Meclis Üyesi Osman Aydın’ın da bulunduğu Mavera Eğitim Vakfı’nın ise İstanbul’da biri kadın üç yurdu bulunuyor. Bir başka cemaatin vakfı olan Hüdayi Vakfı da altı yükseköğretim öğrenci yurdu işletiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları