loading
close
SON DAKİKALAR

Aksaray’da 12 kişi korona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı, ilk tetkikler temiz çıktı

Aksaray’da 12 kişi korona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı, ilk tetkikler temiz çıktı
Tarih: 28.01.2020 - 08:51
Kategori: Gündem

Kapadokya turu kapsamında Aksaray'ın Sultanhanı ilçesine gelen Çinli 10 turist, şoför ve rehberin bulunduğu 12 kişilik kafilede bir Çinli vatandaşın öksürük şikayeti ile sağlık ocağına müracaat ettiği belirtildi. Yapılan ilk tetkiklerin temiz çıktığı açıklandı.

Korona virüsü şüphesi nedeniyle 12 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alındı. Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, 12 kişinin ‘korona virüsü’ şüphesiyle tedbir amaçlı müşahede altına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Tetkikler için numunelerin aldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Saat 16.15 sıralarında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine başvuran 9 Çin vatandaşı bir hafta içeresinde Çin’den Türkiye’ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vakası şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacıyla 112 Acil Hizmetleri Personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır.

Aynı süreçte 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakın temasta bulunmaları nedeniyle gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır.

Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır."

Yaşananlar sonrası Aksaray Valisi Ali Mantı, açıklama yaptı.

Vali Mantı, endişeye yer olmadığını belirterek şunları söyledi;

"Bugün 16.15 sıralarında, Kapadokya turu kapsamında ilimiz Sultanhanı ilçesine gelen Çinli 10 kişilik turist kafilesinde, şoför ve rehberler birlikte 12 kişilik kafilede bir Çinli vatandaş öksürük şikayeti ile sağlık ocağına müracaat ediyor.

 Daha sonra diğer vatandaşlar da hep birlikte Eğitim Araştırma Hastanesine müracaat ediyorlar. Eğitim Araştırma Hastanemizde tedbir amaçlı gözlem altına alınıyorlar. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok.

Özellikle sosyal medyada yayılan BOTAŞ Tuz Gölü depolama sahasındaki işçilerin başına böyle bir iş geldiği, böyle bir vaka olduğuyla ilgili haberler gerçek dışı. Tuz Gölü ile depolama sahası ile herhangi bir alakası yok. Sadece 10 Çinli vatandaş ve 2 Türk vatandaşımız şu anda tedbir amaçlı gözlem altında."

İlk tetkikler temiz çıktı

Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ da müşahede altına alınan 12 kişinin ilk tetkiklerinin temiz olduğunu belirtti. Yeşildağ, ''Bu yaptığımız sadece tedbir amaçlı. Çinli vatandaşlardan bir tanesinde öksürük ve ateş şikayeti var. Geldiği yeri de dikkate aldığımızda tedbir amaçlı müşahedeye aldık. Bunlarda yaptığımız akciğer filmleri normal. Biz 24 saat bunları müşahede edeceğiz. Kanları aldık, kanları da bakanlığa gönderdik, sonuçlar 24 saat içinde çıkacak. Sonuçlar çıktıktan sonra da biz bunları göndereceğiz. Çünkü müşahede altında tutuyoruz, sonuçların da gelmesini bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı söz konusu değil" diye konuştu.

YEŞİLDAĞ: HİJYENE DİKKAT EDİN

Yeşildağ, korona virüsten korunmak için ise tavsiyelerde bulundu. Yeşildağ, ''Vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum; normal gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi tedbir amaçlı sadece hijyene dikkat etmemiz lazım. Gribal enfeksiyonlarda yapmamız ne gerekiyorsa aynı şekilde, biz zaten bunları dünyanın gündeminde olduğu için bunları izole etmemiz ve kontrol altına almamız gerekiyor ki, bunlar seyahat ediyor. Burada biz durdurduk ve kontrol ediyoruz. Bunu da sonuçlandırmamız lazım. O yüzden vatandaşlarımız müsterih olsun, sonuçlar çıktıktan sonra tekrar bilgilendireceğiz. Şu an herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"  dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları