loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener Ankara'da esnaf gezdi, Esnaf; Kredi faizleri, kredi kartlarını ödemekten yoruldum. Artık işçilerin ne maaşlarını ne SSK'larını hiçbirini ödeyemiyorum

Akşener Ankara'da esnaf gezdi, Esnaf; Kredi faizleri, kredi kartlarını ödemekten yoruldum. Artık işçilerin ne maaşlarını ne SSK'larını hiçbirini ödeyemiyorum
Tarih: 17.07.2022 - 17:27
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Çankaya, Altındağ ve Yenimahalle ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Ankara’nın Çankaya ilçesinde esnaf ziyaretine başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gözlükçü esnafı; ‘’Artık vergilere yetişemiyorum. Personelin maaşını ödeyemiyoruz, mal çekemiyorum. Mal çekemediğim için de senet versem senedimi ödeyemiyorum. Ödeme yapamıyorum. Şu son dört yıldır, inanın kredilerle ben dükkânımı işletiyorum. Artık kredileri ödemekten yoruldum. Kredi faizleri, kredi kartlarını ödemekten yoruldum. Artık işçilerin ne maaşlarını ne SSK'larını hiçbirini ödeyemiyorum. Sürekli yapılandırma yapmak zorunda kalıyorum. Asgari ücreti ben personele verdiğim zaman ben, asgari ücreti bile karşılayamayacak durumdayım." diyerek dert yandı.

Çankaya ilçesinde bir telefoncu dükkânını ziyaret eden Akşener; ‘’İşler nasıl?’’ sorusuna telefoncu; ‘’Hiç memnun değiliz. Sürekli değişkenlik gösteren bir fiyat var. Cihazlar da dolar üzerinden geldiği için 1 senede 2 katına çıktı fiyatlar maalesef. Müşterilere bakıyoruz; artık telefonları almak yerine yaptırmayı düşünüyorlar, yaptırıyorlar. Biz de artık sıkıntı içerisindeyiz. 500 lira olmuş bir şarj aleti mesela. 400-500 liradan aşağı bir şarj aleti yok. Piyasaya biz bile ayak uyduramıyoruz maalesef şu anda.’’ diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankaya Kuğulu Park’ta kendisini bekleyen kalabalığa; “Komşunun komşuya, kardeşin kardeşe düşman olduğu; buna karşılık ‘Ceketimi assam şapkamı atsam seçilirim’ anlayışının net bir şekilde ortaya çıktığı, siyasetçinin seçimden seçime size gelip kutuplaştırıp birbirinize düşman eden bir dil üzerinden çok bedava, çok kolay oy alarak iktidar olduğu bir sistemin sonucu harami bir düzendir. Sizi maraba olarak gördükleri, velinimet olmaktan çıkardıkları için o helal oylarınızı hiç gayret göstermeden alabildikleri için; senin çocuğun 92 puanla atanamazken arkadaşı 58 puanla ayısı ve dayısı olduğu için atandığı için bu sorunlar ortaya çıkıyor. Sizin çocuklarınız yurt dışında garson olarak çalışmayı bile tercih edecek hâle gelebiliyor.” diye konuştu.

Akşener, Çankaya ilçesinin ardından Altındağ’da esnaf ziyaretine devam etti.

Ulus Hâli’nde esnaf vatandaşlarla dertleşen Akşener hâl esnafı; ‘’Türkiye’de enflasyon %300. Bakın çarşı, pazar orada. Eylül 2020 fiyatlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştırın. Gerçek enflasyon %300. Ama böyle bir ülkede yaşıyoruz, baskılanmış bir ülkede. TÜİK’in gösterdiği enflasyon %79. Neden? Memura, işçiye, emekliye bu fiyat üzerinden zam verecek. Bakın ben 3.400 lira emekli maaşı alıyordum. Şimdiki zamla 4.600 lira oldu. Toplu konut bölgesinde, Eryaman’da oturuyorum. 1.000 lira kira ödüyordum. Ev sahibim 4.000 lira istiyor. Şimdi 600 lirayla gaz, elektrik, su, ulaşım, yeme, içme… Felaket durumdayız. Bu yapılan zammın da karşılığı yok zaten.’’ diye konuştu.

Unlu mamuller satan bir esnaf kiralardan dert yanarken, bir başka vatandaş geçim sıkıntısı yüzünden psikolojisinin bozulduğunu ve çocuğunu okutamadığını söyledi.

Bir şarküteri esnafı ise “İşler nasıl?” diye soran İYİ Parti Genel Başkanı; “Vatandaş sadece fiyat soruyor. Alışveriş yapan da çeyrek kalıp peynir alabiliyor.” yanıtını verdi.

Altındağ’dan sonra Yenimahalle ilçesinde esnaf ziyaretine devam eden Akşener kendisini bekleyen kalabalığa; ‘’Şimdi el ele vererek bu ağalara seçmenin velinimet olduğunu göstereceğiz. Sonra helal oylarınızla sandıkta 12'nci Cumhurbaşkanını 'atta'ya göndereceğiz. 13'üncü cumhurbaşkanını seçeceğiz.’’ diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları