loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Bu ülkenin Cumhurbaşkanı meğerse tahkimin avukatıymış

Akşener: Bu ülkenin Cumhurbaşkanı meğerse tahkimin avukatıymış
Tarih: 30.06.2021 - 11:09
Kategori: Siyaset

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Elmalı davasıyla ilgili yargı sistemine eleştirilerde bulunarak, “Bu ülkede tek bir ferdin adalete inancı kalmamıştır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına çocukların istismara maruz bırakıldığı Elmalı olayıyla başlayan Akşener, adalet sistemine eleştirilerde bulundu.

Sanıkların tutuksuz yargılandığını hatırlatan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar konu 2 küçük çocuğumuza yapılanlar olunca tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. Bu kararda pay sahibi olan herkesi Allah'a havale ediyorum. Faillerin aramızda geziyor olması kabul edilemez. Çocuklarımız çizerek anlatmışlar anlaması gereken vicdansızlar anlayamamış. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere iktidarı uyarıyorum milletin adalet duygusu ve vicdanıyla sakın oynamayın."

Akşener, “Bu ülkede tek bir ferdin adalete inancı kalmamıştır” dedi.

Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına da değinen Akşener, “Sayın Erdoğan bir gece ansızın aklına esip İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak isteyince hukuk süreci başlattık. Sayın Erdoğan bu gittiğin yol yol değil. Sırf senin gönlün olacak diye Türk devletine zarar vermeye hakkın yok. Kadınların mücadelesi benim mücadelemdir. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' demeye devam edeceğiz. Sonunda bu çirkin zihniyet değil, biz kadınlar kazanacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ CEZALANDIRMAYI TERCİH ETTİNİZ”

İYİ Parti lideri, hafta sonu gerçekleştirilen üniversite sınavıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi adeta cezalandırmayı tercih ettiniz. Yazıklar olsun. Eğitimzede gençlerimizi yürekten kutlamak istiyorum. İktidarın onlara reva gördüğü zorluklara rağmen ellerinden geleni yaptılar.”

Akşener, Kanal İstanbul konusunda, muhalefetin “Biz gelirsek şirketlere ödeme yapmayacağız” tavrına Erdoğan’ın verdiği cevapla ilgili de açıklamalar yaptı:

“Sayın Erdoğan, Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için 'Boş konuşuyorlar, tahkim yoluyla o parayı söke söke alırlar' dedi. Bunu söyleyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Meğersem tahkimin avukatıymış. 'Sizden' dediği kim? milletin ta kendisi.”

Akşener, birinin parayı 'söke söke' alacaksa, bu paranın Erdoğan'dan alınacağını dile getirdi ve AKP'li Cumhurbaşkanı'na seslenerek, "Şimdiden para biriktirsen iyi edersin" dedi.

Kanal konusunda firmalara seslenen Erdoğan, "Paranızı onun şahsi hırsına gömüyorsunuz" ifadesini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları