loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir

Akşener: Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir
Tarih: 10.01.2019 - 10:55
Kategori: Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmeden İBB Başkan adayı olması hakkında, "Ben İstanbul'u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum" diye konuştu.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan Akşener, Binali Yıldırım tecrübesindeki bir siyasetçinin, istifa tartışmalarına malzeme olmaması gerektiğini söyledi.

Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı görevini bırakması gerektiğini belirten Akşener, "Binali Bey bakanlık, başbakanlık yaptı, kaç kez seçim geçirdi. Ben İstanbul'u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum" dedi.

Akşener, İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı olan TBMM Başkanlı Divanı Katip Üyesi İsmail Ok'un, yasal bir zorunluluk olmamasına karşın bu görevinden istifa kararı ettiğini de anımsattı:

"İsmail Bey, 'Alacağım' diyor. İnanç böyle bir şeydir. Binali Yıldırım tecrübesindeki bir isme, istifa etmeme tavrı yakışmadı. Binali Bey, tecrübeli bir siyasetçi, bakanlık, başbakanlık yapmış, şimdi Meclis Başkanı. Bu kadar devlet umuru görmüş bir insan.

"Normal şartlarda Binali Bey böyle şeylere tenezzül etmemesi gereken bir konumda. Ama anlaşılıyor ki AK Parti, Sayın Erdoğan, Binali Bey, büyük ihtimal seçimle ilgili soru işareti taşıyorlar ki, tekrar Meclis Başkanlığı seçimi olmasın diye istifa ettirmiyorlar. İstanbul'un alınmasına yönelik soru işareti taşıdıklarını düşünüyorum. Çünkü Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları