loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Orman yangınlarına sebep olanlar terör üyeliği ile yargılanmalı

Akşener: Orman yangınlarına sebep olanlar terör üyeliği ile yargılanmalı
Tarih: 01.08.2021 - 16:22
Kategori: Siyaset

Yangın bölgelerini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'da açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:
"Yangın olan yerlerin belediye başkanları Millet İttifakı'nın başkanlarıysa onlarla ilgili farklı koordinasyon modeli var bu yanlış. Derhal bu saçmalıktan vazgeçin. Bu tür konularda senci benci bakılmaz, kaynaklar, araç gereç, ekonomi birleşir. Vilayetin, bakanlıkların, merkezi idarenin imakanlarıyla belediye imkanları birleşir ve daha hızlı sonuç alınır. Bu ayrımcılığa son verilsin. 

Yetersiz uçak konusu var. Uçakların müdahalesi daha etkili olduğu söylendi. Bugünkü aldığım bilgilerden sonra burada çıkıp çok başka şeyler söylemem gerekirdi ama milletimizin birliğe ihtiyacı var. İnsanların canı yanmış. Manavgat'ta 22 mahalle tamamen yanmış. Türkiye'yi yönetenler de muhalefet belediye başkanları da imkanlarımızı birleştirmek zorundayız. 

Acıya duyduğum saygıdan bir şey söylemiyorum. Bunu bir kenara koyduk. Orman yangınları kundaklama ise devleti yönetenlerin görevi kim olduklarını bulmaktır. 

Karmaşık, şaşkına çevirici bilgiler, algı yönetelim derken Türkiye'nin birliğini bozar. Önce kundaklama olup olmadığına bakılmalı derhal milletimizle paylaşılmalı. Şeffaflık mecburiyeti var.

Orman yangınlarına sebep olanlar terör üyeliği ile yargılanmalılar. 

Marmaris'te orman yandı, diğer yerlerde ormanlar yandı. 1 cm beton yapılmamalı. O betonların tamamını yıktırıp oraya el uzatanlarla hesaplaşmak boynumuzun borcu olacaktır. Kupon arazi modeline geçilmemelidir.

Manavgat'ta evler, hayvanlar yandı. Doğal afet yerine genel afet ilanı diye ilk defa duyduğumuz bir tarif var. 22 mahalle, köyler, hayvanlar gitmiş burada kayıpların giderilmesi için tariflenmelidir. 

Daha rahat kayıpların ödenmesi için tariflenmelidir. Büyükşehir belediye başkanı, Manavgat belediye başkanı Millet İttifakı'nın. Onlardan mal kaçırmak için yapılırsa ayıp olur. 

Sahadaki bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

"Bu beraberliğe ihtiyacımız var, birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Buna kalkışanları sonuna kadar kovalarım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları