loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den İzzet Özgenç'in 'OHAL' açıklamasına tepki: Türkiye’nin iflasına neden olur

Akşener'den İzzet Özgenç'in 'OHAL' açıklamasına tepki: Türkiye’nin iflasına neden olur
Tarih: 14.12.2021 - 13:15
Kategori: Siyaset

Uygur İnsan Hakları toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, iktidarın sermaye kontrolü yapabileceği iddialarını değerlendirdi, uyarıda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uygur İnsan Hakları toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İktidarın sermaye kontrolü yapacağı iddialarına da cevap veren Akşener, "Bankalardaki hesaplara el koymaya kadar kararlar çıkacağına kadar bir endişe yaratır ki bu Türkiye’nin iflasına neden olur" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamaları özetle şu şekilde:
"Böyle bir ciddiyetsizlikle ekonomiyi canlandıramaz yönetemez ve kendi varlığı üzerinden bir kefaret üzerine koyamaz. Maliye bakanları devlet hazinesiyle ilgili kefaret koyarlar. Ben bu konuşmaları büyük bir ciddiyetsizlik olarak görüyorum. Sayın bakan nezdinde bütün yöneticileri ciddiyete davet ediyorum. Türkiye’de bir ciddiyet krizi var. Konuşmalarına dikkat etmeye davet ediyorum.

Dış güçleri iki günlük bir süre için kenara koymuşlar. 2 görüş geldi dünden itibaren. Biri Japon bankasının raporu, ikincisi İzzet Özgenç hocanın yorumu. Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür. OHAL ilan edilebilir diye bir kapsam var. İç güçler dediğimiz zaman İzzet Hocanın yorumu üzerinden bakarsak bankalardaki hesaplara el koymaya kadar kararlar çıkacağına kadar bir endişe yaratır ki bu Türkiye’nin iflasına neden olur."

Kaynak : Yeniçağ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları