loading
close
SON DAKİKALAR

Aksoy Araştırma: Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 40'ın altına düştü

Aksoy Araştırma: Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 40'ın altına düştü
Tarih: 18.08.2021 - 12:37
Kategori: Gündem

Halk TV'de gazeteci Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, seçmen tercihlerinin nasıl değiştiğine dair dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Aksoy Araştırma “Türkiye Monitörü 30. Hafta Sonuçları”nı paylaştı. Pazar ve Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Aksoy Araştırma sahibi Ertan Aksoy, Halk TV’de katıldığı “Medya Mahallesi” programında yaptıkları son anket hakkında konuştu. 

Ankette, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy oranı hakkında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Son seçim anketi AK Parti ve MHP’nin de oy oranlarındaki düşüşü gözler önüne serdi.

Katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Anket sonucuna göre, AK Parti’nin oyu 30,6 çıkarken MHP’nin oyu ise 8,0 çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 40 ALTINA DÜŞTÜ

Son ankette, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 olarak kaydedildi.

Canlı yayında konuşan Ertan Aksoy, göç meselesinin AK Parti’yi nasıl etkilediğini de yorumladı. Aksoy,  şunları kaydetti:

“Suriyelilerin varlığı zaten toplumda son dönemde sıkışma alanı gibi karşımıza çıkıyor. Maalesef Suriyelilere olumlu bakışta önemli oranda bir gerileme mevcut. Eskiden ekonomik büyümenin olduğu dönemlerde en azından 'inanç kardeşiyiz, kültürlerimiz ortak' gibi gerekçelerle toplumun bir bölümünde sahip çıkma ve itiraz etmeme durumu söz konusuydu. Ekonomik krizle birlikte, dünyanın her tarafında olduğu gibi ilk göze batan gariban ve savunmasız göçmen oluyor. Türkiye'de de bu durum karşımıza çıkıyor. Bu durumu tetikleyen bir diğer konu da Afgan göçleri. Bu toplumun vicdanı büyük. Suriyelilere baktığı zaman göçmek zorunda kalan bir aile, bir çocuk ve eş görüyordu. Afgan tarafına baktığı bu profili görmüyor. Bunun karşıtı bir profil görüyor ve oradaki öfke birikimini de Suriyelilere yansıtmak gibi bir durumu karşımıza çıkarıyor.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları