loading
close
SON DAKİKALAR

AKÜ, Dünya TS Konferansı'nda ev sahibi

AKÜ, Dünya TS Konferansı'nda ev sahibi
Tarih: 12.02.2012 - 21:31
Kategori: Eğitim

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) sağlık, fiziki alt yapı, teknoloji ve gıda alanında yürüttüğü 11 projenin ardından önümüzdeki yıl 'Dünya Termal Sağlık Konferansı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada üniversitenin kentin gelişimine ve ihtiyaçlarına paralel olarak yatırımlarını sürdürmeye devam ettiğini söyledi. 

Solak, 2012 yılında Dünya Termal Sağlık Konferansı'nın Afyonkarahisar'da yapılması için şimdiden çalışmalara başladıklarını bildirdi. 

Solak, "Bu geniş katılımlı bir çalışma olacak. Dünyada bu konuda otorite olan bilim adamları üniversitemize davet edilecek. Termalsağlıkalanında dünyadaki gelişmeler, tedavi şekilleri, kullanılan teknolojiler ve yatırım modelleri ele alınacak. Bunun dışında kentimizin sosyal ve kültürel güzellikleri düzenlenen bir gezi ile katılımcılara tanıtılacak." dedi. 

"Projeler Devam Ediyor"

Rektör Solak, AKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne 20 öğretim elemanı daha alarak asistan sayısını arttırdıklarını, hemşire ihtiyacı ve acil servisin yenilenmesi ile vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunacaklarını belirtti.


Önümüzdeki aylarda açacaklarıTeknolojiGeliştirme Merkezi'nde iş adamları ile ortak projeler yürüteceklerini ifade eden Solak, binası tamamlanan 200 yataklı Fiziki Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni de 4,5 milyonluk ödenek gelmesi halinde alt yapısını tamamlayarak hizmete açacaklarını kaydetti.

"Bilimsel destek veriyoruz"

Mustafa Solak, üniversite olarak kenttin ekonomik ve sosyal gelişmesine bilimsel olarak katkı sunmak için her zaman hazır olduklarını dile getirdi. 

Solak, şunları söyledi: "İhsaniye Gazlıgöl'de termal su rezervlerinin araştırılması ve tespit edilmesine yönelik destek veriyoruz. Bilim adamlarımız araştırmalarını sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi girişinde kurulan 300 büyükbaş hayvan çiftliğine 3 bilim adamımız destek verecek. Öte yandan 23 Ekim'de ABD'de açılacak olan 4. Dünya Sağlık Fuarı'nda stant açarak kentimizdekiotelve hastanelerimizi tanıtacağız."

Afyonkarahisar'da bulunan 5 yıldızlı otel sayısının hızla arttığına değinen Solak, otellerin ihtiyacı olan kalifiye eleman ve dil sorunun çözümüne de katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Solak, otellere yönelik 4 ayrı kademede İngilizce kursları başlattıklarını ifade etti.

Üniversite bünyesinde kuracakları Gıda Analiz Laboratuvarı'nda ürün ihraç etmek isteyenlerin gıda analizlerini yaparak gerekli belgelerin verileceğini dile getiren Solak, iş adamlarını başka illere numune göndermesine gerek kalmayacağını anlattı. 

Solak, bir milyon liraya mal olacak laboratuvarın özellikle Afyon Zafer Havalimanı'nın açılmasının ardından ihracat yapmak isteyen iş adamlarına büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları