loading
close
SON DAKİKALAR

Alaçatı'da 'yaşam tarzı' eylemi

Alaçatı'da 'yaşam tarzı' eylemi
Tarih: 07.03.2015 - 16:04
Kategori: Gündem

Alaçatı'da Diyanet'e tahsis edilen arazileri protesto eden vatandaşlar yağmurun altında eylem yaptı. Eylem yapan CHP'lilerin elinde 'Yaşam tarzıma müdahale etme' yazan bir pankart vardı.

Alaçatı'da Diyanet'e tahsis edilen arazileri protesto eden vatandaşlar yağmurun altında eylem yaptı. Eylem yapan CHP'lilerin elinde 'Yaşam tarzıma müdahale etme' yazan bir pankart vardı. Alaçatı Ot Festivali'nin düzenlendiği alanda arazi devrinden sonra artık festivalin düzenlenmesine izin verilmemişti.

Sörf, yeme içme kültürü ve eğlence hayatıyla tanınan dünyaca ünlü turizm beldesi Alaçatı'da bugün eylem vardı. 22 dükkan ve 80'in üzerinde el sanatları tezgahının Diyanet'e devri için tahliye tebligatı yapılması üzerine Alaçatılılar yağmur altında toplandı. Kahveler Meydanı'ndaki buluşmada, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran konuşma yaptı. Açıklamanın ardından kalabalık, protestoya katılmayan esnafın dükkanlarına giderek, "Ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları eşliğinde karanfil dağıttı, "Korkmayın" dedi.

ÇEŞME ALAÇATI'NIN YANINDADIR

Öte yandan Oran açıklamasında şunları söyledi: "Çeşme yarımadası Alaçatı'nın yanındadır. Bugün burada yapılmaya çalışılan yarın Ildır'a Dalyan'a Çiftlik'e Merkez Çeşme'ye yapılacaktır. Bu yüzden bugün burada omuz omuzayız. Karanlığa geçit vermeyeceğiz. Özgürlüğümüze, yaşam tarzımıza dokunmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bu sağanak yağmur altında bize destek verenlere çok teşekkür ederiz. Aramızda bulunmayan hala daha esnaf var. Kendileri için uğraşmıyorlar hala daha korkuyorlar ve bir ümitle bekliyorlar. "

Oran açıklamasının sonunda Ak Parti Çeşme İlçe Teşkilatı'nın sosyal medya hesabından sorunun çözüleceği duyurusu yaptığını da ekleyerek, "Umarız dedikleri gibidir" diye ekledi.

Banu Şen - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları