loading
close
SON DAKİKALAR

Aladağ'daki yurt yangınında sadece 1 aile şikayetçi oldu!

Aladağ'daki yurt yangınında sadece 1 aile şikayetçi oldu!
Tarih: 09.12.2016 - 16:44
Kategori: Gündem

Adana Aladağ'da 10’u çocuk biri eğitmen olmak üzere 11 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenci yurdu yangınında hayatını kaybeden çocukların ailelerinden 10’unun şikayetçi olmadığı anlaşıldı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 10’u çocuk biri eğitmen olmak üzere 11 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenci yurdu yangınına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcılık ifadeleri almaya başladı. Yangında hayatını kaybeden çocukların ailelerinden 10’unun şikayetçi olmadığı anlaşıldı. Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye bilgi veren CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, faciada hayatını kaybeden çocukların aileleri arasında sadece bir çocuğun ailesinin davacı olduğunu söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Adana Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonu, savcılığın ifadeleri almaya devam ettiğini, hayatını kaybeden çocukların ailelerinin de ifadelerinin alındığını belirterek, “Sadece bir aile şikayetçi oldu. Bunun dışında hayatını kaybeden çocukların aileleri şikayetçi olmadı. Yaralı çocukların ailelerden ise 12’sinin ifadesi alındı. Bu aileler arasında da şikayetçi olan yok. Ancak biz Adana Barosu olarak kamu adına şikayetçi olmaya ediyoruz” dedi.

2008’DEKİ FACİA SORUŞTURMASI GİBİ!

Aladağ’daki bu durum akıllara 2008 yılındaki Konya/Taşkent soruşturmasını getirdi. Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanması olayıyla ilgili ifade veren müştekiler, kimseden şikayetçi olmamışlardı.

YÖNETMELİĞE AYKIRI

Adana’nın Aladağ ilçesinde üç katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, yaşları 11 ile 14 arasında değişen 11 çocuk ve bir eğitmen hayatını kaybetmiş, 22 öğrenci de yaralanmıştı. Yangının ardından, yangın merdiveninin kilitli olduğu için çocukların dışarı çıkamaması, çatının ahşap olması, yurdun sentetik halıyla kaplanması tartışılmıştı. Ayrıca Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre de özel ve tüzel kişilerin sadece ortaöğrenim yani lise çağındaki çocuklara yurt açabileceği ortaya çıkmıştı.

MAHKEME DAHA AZ CEZA VERİYOR YARGITAY KABUL ETMİYOR

Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, karşı tarafın yargılanması için prensip itibariyle şikayet gerekmediğini belirterek, “Bu, taksirle öldürme suçu bakımından böyle. Dolayısıyla şikayet olsa da olmasa da yargılama devam edecek. Ceza da alacaklar. Bununla beraber uygulamada şikayetçi olunmadığı zaman mahkemeler daha alt seviyeden ceza verebiliyorlar. Ama bu olayda esas itibariyle birçok çocuğun ölümü ve ölüm şekli dikkate alındığında Yargıtay cezanın üst seviyeye yakın olması gerektiğini kabul ediyor. Dolasıyla şikayetçi olup olmaları sonucu çok değiştirmeyecek” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları