loading
close
SON DAKİKALAR

Albert Long Hall İkbahar konserleri başlıyor

Albert Long Hall İkbahar konserleri başlıyor
Tarih: 12.02.2012 - 23:25
Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl 15.Yılını kutlayan Albert Long Hall Konserleri ilkbahar dönemi ''Akdeniz Yolculuğu'' temasıyla 22 Şubat Çarşamba günü açılıyor.

Nisan ayında, dünyada 70.yaşı kutlanan efsane piyanist Martha Argerich özel bir konser verecek.Müzik yazarı Evin İlyasoğlu tarafından organize edilen Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Albert Long Hall İlkbahar konserleri “İspanya Düşleri” temasıyla 22 Şubat’ta Çarşamba günğ saat 19.30’da başlayacak. Açılış konserinin solistleri keman sanatçısı Hasan Tura ve piyanist Müge Hendekli. Sanatçılar; Sarasate’den “Endülüs Romansı”, Playera’dan “Çingene Havaları”, Yalçın Tura’dan 3 Vals ve Ballade, Saint-Saëns’dan “Introduction ve Rondo Capriccioso” Granados’tan “İspanyol Dansı” Albéniz’den “Tango”, De Falla’dan “Suite Populaire” ve Ravel’den “Tzigane” eserlerini seslendirecekler.

İlkbahar dönemi 29 Şubat Çarşamba günü “İtalya’dan Barok Müzik” başlıklı A.Solomon yönetiminde Florilegium Topluluğu’nun vereceği konserle devam edecek.

 Programda bir de özel konser var. 13 Nisan Cuma akşamı efsane piyanist Martha Argerich’i piyanist Mauricio Vallina ile birlikte dinleyeceğiz. Martha Argerich gibi sadece çok özel konserler için piyano başına geçen bir sanatçının Boğaziçi Üniversitesi’ne değer vermesini sağlamak Evin İlyasoğlu’nun imza attığı çok büyük bir olaydır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları