loading
close
SON DAKİKALAR

Alçak koltuk rövanşı mı?

Alçak koltuk rövanşı mı?
Tarih: 11.02.2012 - 19:22
Kategori: Siyaset

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moşe Kamhi, İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri'ne yaptığı ziyarette alçak koltuğa oturdu!

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moşe Kamhi, beraberinde vizelerden sorumlu Konsolos Yardımcısı Anat Evyatar ve Güvenlik Müdürü Ronen Eylam ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın'ı geçtiğimiz hafta makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili fotoğrafta konukların alçak Vali Yardımcısı'nın ise yüksek koltukta oturması dikkat çekti.

Ziyaret sırasında çekilen fotoğraf mülki idare amirliğinin resmi web sitesinde yayınlandı. Fotoğrafta İsrail Başkonsolosu ve yanıdaki heyet, Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın’dan daha alçak koltukta oturmuşlardı. 

Yeni olay, İsrail Dışişleri Bakanı Danny Ayalon’un Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ve heyetini kabulünde (fotoğrafta) yaşananları andırıyordu.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, “Zaman zaman konsoloslar kendi ülke vatandaşlarıyla ilgili bizi ziyarete geliyorlar. Atatürk Havalimanı’nda herhangi bir sıkıntı yaşamalarını istemiyorlar. Bu bağlamda İsrail İstanbul Başkonsolosu 3 hafta önce randevu talebinde bulundu. Biz de kendilerini geçtiğimiz hafta Çarşamba günü kabul ettik. Talepleri sadece ziyaret ve tanışmak şeklindeydi. Bir de 4 ay önce iki yardımcısı atanmış onları tanıştırmak için geldiler. Bunlardan biri vizelerden sorumlu, diğeri de güvenlikten sorumlu. Görüşme dosthane bir ortam oldu. Yaklaşık 40 dakika görüştük. Başkonsolos kendisinin de İstanbul’da doğup büyüdüğünü daha sonra İsrail’e gittiğini söyledi. İstanbul’u çok sevdiğini söyledi, İstanbul’un tarihi ile ilgili güzel bir sohbet oldu" diye konuştu.

Gazetecilerin “İnternet sitenizde ilginç bir fotoğraf gördük, fotoğrafta İsrail Başkonsolosu sizden daha alçak bir koltukta oturuyordu. Bu önceden belirlenen bir şey miydi, yoksa tesadüf eseri mi oldu?" şeklindeki sorusu üzerine de “Hepimiz iki sene önce İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon’un bizim büyükelçimize yaptığını sindirmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi olan büyükelçimizi çağırıp çok alçak bir koltukta oturttu, arkasından da basını çağırıp ‘Bakın Türk heyetine böyle yaptım’ demesi çok büyük terbiyesizlik ve nezaketsizlikti. 

Bizim İsrail Başkonsolosu ile görüşmemiz tam tersiydi. Onlar nezaket ziyareti talebinde bulundular biz de kabul ettik. Ortada bir konu da yoktu sadece nezaket ziyareti çerçevesinde görüştük ama kaderin bir cilvesi midir nedir iki sen sonra aynısı kendi büyükelçilerine oldu. Özel bir ayarlama yok ama ‘eden bulur’ sözü çok doğru demek ki . Bize yaptıklarının aynısı kendi büyükelçilerini başına geldi. Kur’an-ı Kerim’de bir ayet var. 

Ayette ‘kötü niyetli insanlar plan kurarken Allah da bir plan kurar. Onlar boşuna uğraşmasın Allah ’ın planı her zaman en üstündür’ diyor. İsrail’in yaptığı kötülükleri uluslararası camia biliyor. Bizim büyükelçimize yaptığını hem idareci olarak hem de Türk vatandaşı olarak hakikaten sindiremedim. Buna karşın inanın bizim İsrail Başkonsolosuna bir kastımız yoktu. Geldi nezaket ziyaretinde bulundu fakat fotoğrafa bakınca sanki ayarlama gibi bir durum da gözüküyor ama bu sadece tesadüften ibaret" şeklinde konuştu.

Aydın “Bu fotoğrafı bir rövanş gibi görebilir miyiz ?" yolundaki soru üzerine ise “Hayır bir rövanş almadık ama fotoğraf baktığınız zaman öyle bir izlenim veriyor. Biz bir ayarlama yapmadık ama kendi yaptıklarını buldular. İki sene önce bize yaptıklarını kendileri çekmiş oldu. Bize de bu fotoğraftaki durumu web sitemizi ziyaret eden basın mensupları fark ettirdi. Bunu biz bir hafta önce yayındık, farklı bir niyetimiz olsaydı ‘gidin bakın’ derdik. Şunun altını tekrar çizmek istiyorum. Bu görüşmede özel bir kastımız yok" dedi. Vali Aydın bütün yaşananlara rağmen bütün Musevi vatandaşlara ellerinde gelen kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları