loading
close
SON DAKİKALAR

Alevi örgütlerinden, HDP'yle dayanışma çağrısı

Alevi örgütlerinden, HDP'yle dayanışma çağrısı
Tarih: 20.08.2019 - 16:38
Kategori: Gündem

HDP’li belediyelere kayyım atanmasına tepki gösteren Alevi örgütleri, siyasi partilere ve demokrasi güçlerine HDP'yle dayanışma çağrısı yaptı.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSKAD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Alevi Vakıflar Federasyonu, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Kızılırmak Köy Dernekler Federasyonu, Ankara Divriği Kültür Derneği ve Vartolular Derneği, HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına tepki gösterdi. Alevi örgütlerinin basın toplantısına çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

PSKAD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında ortak metni ABF Genel Sekreteri Ali Aktaş okudu.

Halk iradesinin gasp edilemeyeceğini belirten Aktaş, AKP iktidarının 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde ağır bir yenilgi yaşadığını ve bu yenilginin acısını toplumun muhalif kesimlerinden çıkarmaya çalıştığını ifade etti. Aktaş, "Siyasal ve toplumsal alanda artık rıza ile iktidarını sürdürmekte zorlanan, rant ve talan politikalarıyla ekonomiyi ağır bir krizin içine sürükleyenler, hızla büyümekte olan ve iktidarlarını sarsan tepkinin önüne geçmek için baskıya ve zorbalığa başvurmaktadırlar" dedi.

Aktaş, "HDP seçmeni sandığa giderek AKP'ye ağır bir ders vermiştir. HDP seçmeni batıda stratejik bir şekilde oy kullanarak AKP-MHP ittifakının büyükşehirleri kaybetmesini sağlamış, kayyım atanan belediyelerde ise yine halk iradesini hakim kılmıştır. Bundan dolayı yaşadığı seçim yenilgisinden izlediği yanlış politikaları değil, HDP'yi sorumlu tutan AKP iktidarı, bugün yeni bir operasyona imza atıp Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alıp yerlerine kayyum atayarak tekrar halk iradesini gasp etme yolunu seçmiştir" diye belirtti.

AKP'nin söz konusu Kürtler olunca millet iradesini ayaklar altına almaktan çekinmediğine vurgu yapan Aktaş, "Tüm halkımıza ve başta CHP olmak üzere bütün muhalif partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine de HDP ile dayanışma çağrısı yapıyoruz. Eğer bugün bölgede yaşananlara gerekli tepki verilmezse yarın aynı şeylerin ülkenin diğer bölgelerinde de yaşanılması kaçınılmazdır. Bu yüzden dayanışma içinde olma ve hep birlikte mücadeleyi büyüterek bu zorbalığa karşı durmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Mezopotamya Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları