loading
close
SON DAKİKALAR

Alevilerden AK Parti'ye çağrı

Alevilerden AK Parti'ye çağrı
Tarih: 12.02.2012 - 23:00
Kategori: Siyaset

"12 Eylül darbe anayasasının kaldırılması ve çoğulcu, katılımcı bir anayasayla laik, demokratik Türkiye tartışmalarının yapıldığı bugünlerde başta AKP hükümeti olmak üzere tüm ilgili çevreleri Alevilik inancına ve Türkiye’deki çok kültürlülüğe saygı duyma

ABF’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin çok kültürlü, çok inançlı yapısına dönük hak ihlallerinin ve baskılarının açıkça görüldüğü belirtildi. AKP’nin 12 Haziran seçim sürecinde başlattığı Alevilik inancı, Alevi toplumu ve Alevi kurumları üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarının büyüyerek devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Alevi kurumları ’Zorunlu din dersi kaldırılsın’ dediği halde, AKP hükümeti uydurma bir yöntemle ’Aleviliği de din dersine dahil’ ederek AİHM’nin ’Zorunlu din dersi uygulaması bir hak ihlalidir’ kararını yok saydı.

AKP’nin inkarcı politikalarından güç alan bir üniversite (Doğuş Üniversitesi), Madımak Katliamı’nda babasını kaybeden Zeynep Altıok’un ’Sizin hiç babanız yandı mı’ başlıklı yazısı nedeniyle işine son verdi.

Yargı, Taylan Çakır adlı öğretmene, bir dershanenin ’Sen Alevisin, seninle aynı ortamda çalışmak bizi günaha sokar’ hakaretini ’akladı’.

Birçok kez uyarmamıza rağmen Alevilik inancına hakaret eden ’Haldun Taner’ oyunları yine tiyatro sahnelerinde gösterime girmeye hazırlanıyor.

’Dersim Alevi Akademisi Başkanı’ Aysel Doğan 26 Eylül günü sabaha karşı evine baskın yapılarak gözaltına alındı.

Bütün bu gelişmeler tesadüf olamaz. Bu tür saldırılar ve hak ihlalleri derhal durdurulmalı, Aysel Doğan serbest bırakılmalıdır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları