loading
close
SON DAKİKALAR

'Alevilerin evlerine majiskülle 'Ali' yazılmış'

'Alevilerin evlerine majiskülle 'Ali' yazılmış'
Tarih: 07.04.2012 - 23:06
Kategori: Gündem

İncekalan, ''majiskül tekniğiyle yazıldığını ve işaretin ’Ali’ anlamı taşıdığını öne sürdü''...

Adana’da 53 yıllık kuyumcu Yusuf İncekalan, geçen ay Adıyaman’da bazı Alevi vatandaşların evlerine konulan işaretlerin, kuyumculuk mesleğinde harflerin iç içe geçmiş hali olarak bilinen majiskül tekniğiyle yazıldığını ve işaretin ’Ali’ anlamı taşıdığını öne sürdü.

Baba mesleğini kendi işyerinde sürdüren 64 yaşındaki Yusuf İncekalan, yıllarca, sipariş üzerine majiskül tekniğiyle yüzük, kolye, künye gibi takılar hazırladığını söyledi. Televizyonda Adıyaman’daki bazı evlerin işaretlenmesiyle ilgili programın dikkatini çektiğini belirten İncekalan, "Cep telefonumla ekrana yansıtılan işaretleri kaydettim. İşyerimde majiskül çalışmalarımla karşılaştırdım. ’Ali’ yazıldığını anladım. Duvarlara yazılan yazılar özensiz yazıldığı için ilk bakışta anlaşılmıyor, bazılarının üzeri karalanmış. Ama çocuk değil, usta işi gibi görünüyor. İnsanlar yazıları göz hizasında yazarlar, gizli yazıyorlarsa bu göbek hizasına kadar iner. Bu nedenle, bazı siyasilerin bu durumu çocuk işi diyerek geçiştirmesini doğru bulmuyorum" dedi.

 

Evlerin duvarlarına konulan işaretlerin genelinde ’Ali’ isminin yazılı olduğuna dikkat çeken İncekalan, "1960, 1970 ve 1980 yıllarında yaşanan olayların, şiddetin tekrar yaşanmaması için, yetkilileri bu işi aydınlatmaya davet ediyorum. Biz toplum olarak kardeşiz ve kimsenin aramıza nifak tohumları ekmesine izin vermemeliyiz" diye konuştu.

Müşterisine yaptığı ve üzerinde ’Ali’ yazan yüzüğü de gösteren İncekalan, bazı kişilerin bu işi tezgahlayıp, ’çocukların işi’ diyerek olayı kapatmak istediğini, halkın bu gelişmelerden tedirgin olduğunu vurguladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları