loading
close
SON DAKİKALAR

Alevilerin kalbi Hacı Bektaş'ta attı

Alevilerin kalbi Hacı Bektaş'ta attı
Tarih: 12.02.2012 - 22:02
Kategori: Gündem

Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’un davetiyle toplanan davetliler Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde, muhabbet erkânıyla toplandılar.

Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’un davetiyle toplanan Dedeler, Ocakzadeler, Zakirler, Hizmet sahipleri, Âşıklar, Sadıklar, Muhipler 10-11 Eylül 2011 tarihlerinde, Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde, muhabbet erkânıyla toplandılar. Alevi-Bektaşi toplumunun önünde duran sorunları ve çözüm önerilerini görüştüler.

“Dergâh’ta Birlik” ana fikri etrafında yapılan toplantıda Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’un yaptığı açış konuşmasında, Alevilerin birliğini sağlamanın mümkün olduğunu belirtti. 

Veliyettin Ulusoy ; "Birlik mümkündür. El ele vermek bizim erkânımızdır, “El ele, el Hakk’a.” Alevi-Bektaşi toplumu bizlerden bunu istemektedir. Tarih bizden bunu istemektedir.

Bu salondaki canlara, dostlara baktıkça, açıkça görüyorum ki böyle bir birlik, el ele vermek olanaklıdır. Tarihsel sorumluluğumuza sahip çıkmak; bizi asimile etmek, “devletin dedesi, devletin Alevisi” yapmak isteyenlere teslim olmamak, benlik yapıp, bölünüp-parçalanmamak elimizdedir. 

Evet, biz bu toplumda eşitlikten başka bir şey istemiyoruz. Kimseye üstünlük, ayrıcalık tanınsın istemiyoruz. Kimseye dini, dili, ulusu, rengi, inancı, mesleği nedeniyle ayrımcılık yapılmasın istiyoruz.

Ama dostlar, bunları istemek için önce biz, yolumuza, inancımıza ve birliğimize sahip olmak zorundayız. Asimile olmayı reddediyorsak el ele vermek zorundayız.

Asimile edilmeyi kabul etmeyen Alevi-Bektaşi toplumu, birlik olma, inanç örgütlülüğünü pekiştirme görevini de başaracaktır. Bundan hiç şüphem yoktur" dedi.

Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’un konuşmasının ardından Dedeler, Ocakzadeler, Zakirler, Yazar ve Araştırmacılar “Dergâh’ta Birlik” ile ilgili çeşitli sunumlar yaptılar.

İki gün süren buluşmanın ardından alınan tasviye kararlarının onaylanması ve kamuoyuna açıklanması ile “Dergâh’ta Birlik” toplantısı son buldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları