loading
close
SON DAKİKALAR

Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın annelerinden Silivri'deki duruşmaya çağrı

Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın annelerinden Silivri'deki duruşmaya çağrı
Tarih: 31.05.2019 - 13:51
Kategori: Yurt

Gezi parkı eylemlerinde yaşamlarını yitiren Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın anneleri Emel Korkmaz ile Emsal Atakan, 24 Haziran'da Silivri'de görülecek davaya çağrı yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi direnişinden 6 yıl sonra Gezi Parkı eylemlerine ilişkin iddianame hazırlamış, 5 Mart'ta kabul edilen 657 sayfalık iddianamede; işadamı Osman Kavala, oyuncu Memet Ali Alabora ve gazeteci Can Dündar’ın da arasında bulunduğu 2’si tutuklu 6’sı hakkında yakalama kararı olan 16 kişi hakkında dava açılmıştı.

16 ismin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede, bazı sanıkların "Mala zarar verme", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "İbadethane ve mezarlıklara zarar verme", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet", "Nitelikli yağma" ve "Nitelikli yaralama" gibi suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

Davanın ilk duruşması 24 Haziran'da Silivri'de görülecek. 5 gün sürecek duruşma Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda yapılacak.

Duruşma öncesi ‘Geziyi Savunuyoruz’ sloganıyla kampanya başlatan Gezi Savunması, 24 Haziran’da Silivri’de olacaklarını açıkladı.

EMEL KORKMAZ: SİZLERİ YANIMIZDA OLMAYA ÇAĞIRIYORUM

Bu kapsamda, Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polisler ve esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Silivri'deki duruşmaya çağrı yaptı. Anne Korkmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Adaleti sağlamayanlar, adalet isteyenleri yargılıyor; bizleri yargılıyor. Bizi yargılayarak davamızdan vazgeçeceğimizi düşünüyorlar ama asla vazgeçmeyeceğiz. Davamızın peşinden koşacağız, çocuklarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Sizleri 24-25 Haziran’da Silivri’ye çağırıyorum. 31 Mayıs Gezi’nin 6. yıl dönümü. Gezi’yi savunmak, Gezi'yi anmak ve evlatlarımızı anmak için sizleri yanımızda olmaya çağırıyorum."

EMSAL ATAKAN: OĞLUMUN KATİLLERİNİ YARGILAYIN, GEZİ'Yİ DEĞİL

Gezi direnişinde 10 Eylül 2013’te Hatay Armutlu'da düzenlenen ODTÜ’ye destek eylemlerinde yaşamını yitiren ve ölümü aydınlatılmayan Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da davaya çağrı yaptı.

Emsal Atakan, Twitter'dan paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Bizler Gezi için, çocuklarımız için adalet istiyoruz. 6 yıl oldu hala oğlum Ahmet’in mahkemesi açılmadı, katilleri yargılanmadı. Hukuksuzluk devam ediyor. Bizler katilleri tanıyoruz. 6 yıl önce oğlum Ahmet Atakan adalet isterken öldürüldü ve katilleri ortalıkta geziyor. Yanımızda olanları yargılıyorlar. Çocuklarımızın katillerini yargılayacakları yerde Gezi’yi yargılıyorlar. Hukuk yok, adalet yok. Oğlumun katillerini yargılayın, Gezi’yi değil. Gezi’nin 6. yılında 31 Mayıs’ta Taksim’de her şeyin başladığı yerde olacağız. 24-25 Haziran’da Silivri’de olacağız ve Gezi’yi savunacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları