loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Özcan ''Sorun Çok, Çözüm CHP İktidarı"

Ali Özcan ''Sorun Çok, Çözüm CHP İktidarı"
Tarih: 12.05.2012 - 13:48
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul il Başkan adayı Ali Özcan ''Sorun Çok, Çözüm CHP İktidarı" diyor...

CHP İstanbul il Başkan adayı Ali Özcan ''Sorun Çok, Çözüm CHP İktidarı" diyor...

Ülkemiz son derece zorlu bir dönemden geçiyor. Hukuksuzluk, rüşvet, talan ve yolsuzluk günlük yaşamın parçası haline gelmiş durumda. İnsan hak ve özgürlüklerinin gasp edildiği, eğitimde çağdışılığın egemen kılındığı, komşu ülkelerle kavgalı hale gelindiği bu dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne daha çok ihtiyaç var.

Her 5 seçmenden 1’ini barındıran İstanbul’da, ranta dayalı imar uygulamalarına, kentsel dönüşüm adı altında halkın yaşam alanlarının peşkeş çekilmesine, deprem için tahsis edilmiş alanların yandaş holdinglerin gökdelenleriyle işgal edilmesine son verecek tek bir güç vardır, o da CHP’dir.

Ancak, CHP İstanbul örgütümüzün de hak ettiği bir noktada olmadığı açıktır. Örgüt, kendisini yeterince tanımayan, partinin doğal tabanıyla uyuşamayan bir İl Yönetimi tarafından yönetilmektedir. İlçe örgütlerimiz, belediye başkanlarımız ve partililerimiz sahipsiz kalmakta, faaliyetlerimize koordinasyonsuzluk hâkim olmaktadır.

Bugün, bu büyük sorunları aşmak için önemli bir fırsatın eşiğindeyiz.

HEDEFİMİZ CHP İKTİDARI

Türkiye’nin temel sorunlarını çözecek bir iktidar, ancak çağdaş Türkiye’nin kurucusu olan CHP’nin yeniden halkla bütünleşmesiyle ortaya çıkabilir.

İşsizlik ve yoksulluk değil, istihdam yaratan, toplumun tüm kesimleri için zenginlik üreten gerçek bir ekonomik büyüme ve kalkınma ancak CHP iktidarında mümkün olabilir.

Tüm farklı kimlikleri koruyup geliştirmenin, bir arada barış ve huzur içinde yaşamanın, gerçek demokrasinin güvencesi CHP’dir.

Benim için İstanbul İl Başkanlığı, CHP iktidarına giden yolun en önemli aşamalarından biridir. Ben, iktidarda Partimi, Başbakanlık koltuğunda da dürüst, çalışkan ve vicdan sahibi bir lider olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyorum.

Evet, partimizin iktidarını istiyoruz ama biliyoruz ki bizleri iktidara taşıyacak dinamizmin, enerjinin, ruhun kaynağı da öncelikle parti içi demokrasidir. Ben, İstanbul İl Başkanlığı’nı parti içi demokrasiyi hayata geçirme makamı olarak görüyorum. Bu nedenle, İl Başkanı olursam:

• Parti içi yarışlarda önseçim temel tercihim olacak.

• Örgütün taleplerinin savunucusu olacağım.

• Görevden alma ve atama uygulamalarına son vereceğim. Seçimle gelen, ancak seçimle gidecek.

• 2014 Yerel Seçimlerinde CHP İstanbul örgütünün yeni başarılara imza atmasını sağlayacağım; yapamazsam istifa edeceğim.

• Partide eski üye-yeni üye tartışmasını bitirip kırgınlıklara son vererek tabanda bütünleşmeyi sağlayacağım.

• STK’lerle ve ilgili meslek örgütleriyle İstanbul’un ve ülkemizin sorunlarını tartışarak, partimizin yeni politikalar üretmesine katkıda bulunacağım.

• Tabanda barışı ve kaynaşmayı sağlayacağım.

İl ve ilçe yönetimleriyle belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız arasındaki iletişimi koordine etmek benim en önemli görevlerimden olacak.

Benim İstanbul İl Başkanlığımda İstanbul’da gazetelerin, televizyonların, sokakların ve meydanların gündemini CHP belirleyecek.

İstanbul’da hiç kimse kendini çaresiz, umutsuz hissetmeyecek. İstanbul’un neresinde kim, hangi hakkı için mücadele ediyorsa, bilecek ki CHP İstanbul İl Örgütü onunladır, yanı başındadır. İstanbul’da hiç kimse hakkını aramaktan korkmayacak. Çünkü bilecek ki CHP İstanbul İl Örgütü onunladır, yanı başındadır. Onun dava arkadaşıdır, mücadele yoldaşıdır.

İL BAŞKANLIĞI YARIŞI BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK

İstanbul İl Başkanlığı seçimlerini, tüm partililerin omuz omuza, kol kola yürüdüğü bir siyaset şöleni, bir demokrasi dersi gibi gerçekleştireceğiz.

Göreceksiniz, önce İstanbul, sonra da Türkiye siyasetinde dengeler değişmeye başlayacak. Çünkü birlik ve bütünlük içinde İstanbul’da iktidara yürüme azim ve kararlılığını sergilemiş bir CHP’nin önünde, hiçbir güç duramaz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları