loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunan adaları tatilinde kaza geçirdi

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunan adaları tatilinde kaza geçirdi
Tarih: 25.08.2023 - 08:33
Kategori: Gündem

Yunanistan'da tatilde olan iş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaptı.

Esas Holding'ten yapılan açıklamada, Ali ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da deniz kazası geçirdi. 

Edinilen bilgiye göre; çift dün akşam Muğla Bodrum’a 22 mil uzaklıktaki Leros Adası açıklarında demirli teknelerinden akşam yemeği için zodyak botla kıyıdaki bir restorana giderken kayalıklara çarptı. Yaralanan çift Leros Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çiftin tedavisi İstanbul'da bir özel hastanede devam ediyor. 

Esas Holding'ten yapılan açıklamada, Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Çiftin durumlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da açıklama geldi.

Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sayın Ali Sabancı, eşi Sayın Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.''

AYDIN DOĞAN VAKFI'NDAN KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili Aydın Doğan Vakfı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı, Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın yağtığı kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yunan bakanlığının yaptığı açıklama şöyle:

"25.08.2023 Günü saat 11:00 sularında ulusal haber ajanslarında merkezimizce görülen bir haberin araştırılması neticesinde JRCC PIRE Merkezimizce aranmış;24.08.2023 Günü saat 20:58 sularında ILERYOZ adası civarında bulunan kayalıklara LATIKO isimli Malta Bayraklı motor yata ait zodyak botun kayalıklara çarptığı içerisinde bulunan 6 kişiden 4’nü yaralandığı. Yaralılar içinde Pegasus Hava Yolları sahibi Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın da bulunduğu ve yaralı çiftin ilk müdahalesinin ardından Ali Sabancı’nın Bodruma nakledildiği bilgisi alınmıştır. Sürecin Atina Büyükelçiliği tarafından takip edildiği öğrenilmiş olup Atina Büyükelçiliği aranmış Vuslat Doğan Sabancı hanımında deniz yoluyla Bodruma nakledilmek üzere olduğu bilgisi alınmıştır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları