loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Topuz bugün son yolculuğa uğurlanıyor

Ali Topuz bugün son yolculuğa uğurlanıyor
Tarih: 16.10.2019 - 13:08
Kategori: Gündem

CHP eski milletvekili ve bakan Ali Topuz 14 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Topuz'un cenaze programı belli oldu.

Ali Topuz, 17 Ekim Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanacak. 

Ali Topuz'dan 1 gün sonra CHP eski milletvekili, bakan ve gazeteci Orhan Birgit de yaşamını yitirmişti. Topuz ve Birgit son yolculuklarına birlikte uğurlanacak. Topuz ve Birgit için 17 Ekim Perşembe günü Kadıköy Süreyya Operası'nda saat 10.00'da bir tören düzenlenecek.

Topuz ve Birgit'in cenazeleri Süreyya Operası'ndaki törenin ardından cenaze namazı için Marmara Üniversitei İlahiyat Fakültesi Camii'ne götürülecek. Ali Topuz ve Orhan Birgit, ögle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında son yolculuklarına uğurlanacak.

Ali Topuz kimdir?

Ali Topuz, 1932 yılında Rize’de doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Nazmiye'dir. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul Belediyesi, İller Bankası ve İstanbul İmar Planlama Müdürlüğü'nde çalıştı. Serbest mimarlık yaptı.

Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Yurt içi ve yurt dışında büyük inşaat projeleri uyguladı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu ve Darülacezeye Yardım Derneği'nde yönetim görevleri üstlendi. İstanbul Huzurevi ve çok sayıda dernek ve kuruluşun kurucuları arasında yer aldı.

Siyasete atılarak CHP İstanbul il başkanlığı görevinde bulundu. İstanbul milletvekilliği, 37. Hükümet'te İmar ve İskân Bakanlığı, 42. Hükümet'te Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı (1977, 1978-1979) görevlerini yürüttü.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra kesintiye uğrayan siyasi hayatı yeniden başlayınca SODEP'te (daha sonra SHP'ye dönüştü) yer aldı. 1987-1991 arası İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. 1992 yılında yeniden CHP'ye geçti. Topuz, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Ali Topuz evli ve 2 çocuk babasıydı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları