loading
close
SON DAKİKALAR

Alkoç Turan Başgönül'den 'çocuklara PCR testi' ile ilgili açıklama: 'Çok sayıda şikayet var'

Alkoç Turan Başgönül'den 'çocuklara PCR testi' ile ilgili açıklama: 'Çok sayıda şikayet var'
Tarih: 14.09.2021 - 15:18
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Çocuklarımıza PCR testi yapacağız" açıklamasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Eğitim-İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Okullarda tarama amaçlı rastgele seçilmiş kurumlarda PCR testi yapacağız" açıklaması sonrasında velilerden çok sayıda şikayet aldıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Okullarda tarama amaçlı rastgele seçilmiş kurumlarda PCR testi yapacağız" açıklaması sonrasında velilerimizden şubemize çok sayıda şikayet gelmiştir

Başgönül, "Velilerimiz ayrıntılı açıklama yapılmadan, yapılacak işlemler konusunda bilgilendirilmeden sadece söylemde ve yazıda kalan uygulamalara tepkilidir. Öğrencilerimizin psikolojik sağlamlık konusunda büyük sorunları vardır. Mart 2020'de güle oynaya eve gönderdiğimiz çocuklar eylül 2021'de okula, yorgun, mutsuz, kaygılı ve anksiyete tutumları ile dönmüştür" dedi.

Başgönül'ün açıklaması şöyle:
"PCR testi uygulama şekli ile yani bir test çubuğunun ilk önce ağza ve sonra burnun içerisine doğru uygulanması sonucu pedagojik açıdan sorunlu bir durum ortaya çıkabilir. Bunun temelinde pandeminin başından beri özellikle ilköğretim ve ortaokul seviyelerinde çocuklarımızın kaygı durumları konusunda yanlarında olamamamızdır.

Eğer okullarda test taraması yapılacaksa test güvenirliği düşük olsa da tükürük örneği ile yapılan ve 15-20 dakikada sonuç veren testler kullanılmalıdır.

Buna ek olarak test uygulamasına harcanacak enerji ve maddi destek; okullarda yok hükmünde olan hijyen, mesafe maske ve sınıfların kalabalıklığından kaynaklı tehlikelerİ giderme konusunda kullanılmalıdır. Şu tarihte yardımcı personel bulunmayan okullarımız bulunmaktadır. Üstelik velilerimiz okullarda pandemi önlemleri konusunda bulaşmayı hızlandıran görüntüler göndermektedir.

Eğitim İş sendikası olarak, bölgemizdeki okullarımıza destek vermek konusunda hazır bulunuyoruz. Halkımızla iş birliği ile bu süreci takip edeceğiz. Halk sağlığı konusunda kurumlarımız, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin yanındayız. Sürecin takipçisiyiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları