loading
close
SON DAKİKALAR

Almanya, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle durdurulan Suudi Arabistan'a askeri teçhizat ihracatına yeniden başlıyor

Almanya, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle durdurulan Suudi Arabistan'a askeri teçhizat ihracatına yeniden başlıyor
Tarih: 15.04.2019 - 17:43
Kategori: Dünya

Almanya, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmuştu. Almanya silah satışına yeniden başlama kararı aldı.

Alman basınında çıkan haberlere göre, Alman Milli Güvenlik Konseyi, Körfez ülkelerine yapılacak askeri teçhizat ve teknoloji ihracatını onayladı. Almanya merkezli üretilen donanım ve yazılımlar Fransız Kamag şirketine tedarik edilerek Suudi Arabistan'a ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderilecek.

Fransa ve Almanya'nın ürettiği Kobra radar sistemlerine ait bazı donanım ve yazılım güncellemelerinin de Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihraç edilmesi konsey tarafından onaylandı.

Almanya hükümeti, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda öldürülmesi sonrası, Suudi Arabistan'a silah satışını eylül ayına kadar durdurma kararı almıştı.
Avrupalı müttefikler Fransa ve İngiltere ise Almanya'nın silah ihracatını durdurma kararını ortak savunma politikalarına zarar verdiği gerekçesiyle eleştirmişti.

Almanya Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracat izniyle diğer ülkelerle ortak üretilen teçhizatların satışı noktasında istisna yapmış oldu.

Uluslararası hak örgütleri Yemen savaşında kullanılan silahların Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri tarafından satıldığı konusunu gündeme taşıyor.

Kaynak : euronews.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları