loading
close
SON DAKİKALAR

Almanya Treni 50 yıl sonra yine yolda

Almanya Treni 50 yıl sonra yine yolda
Tarih: 13.02.2012 - 00:19
Kategori: Seyahat

İlk kez 1961 yılında kalkan ''Almanya Treni'' yeniden yolda

Türkiye-Federal Almanya arasında imzalanan İşgücü Değişim Anlaşması kapsamında, ilk kez 1961 yılında Sirkeci’den Münih’e kalkan “Almanya Treni”, TRT TÜRK’ün projesi çerçevesinde, 50 yıl sonra yeniden yola çıkacak. Yolcuları arasında ilk göç eden kişiler, siyasetçiler, sanatçılar, yazarlar ve gazetecilerin de bulunduğu tren, 26 Ekim’de Sirkeci Garı’ndan Münih’e uğurlanacak. 

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sezgin ile Ulus’taki TRT İstanbul Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye-Federal Almanya İşgücü Anlaşması’nın 50. yılı dolayısıyla hayata geçirecekleri, ilk Türk işçilerini götüren Sirkeci-Münih hattındaki trenin, yeniden kaldırılması projesine ilişkin bilgi verdi. Devlet Demiryolları’nın desteğiyle hazırlanan “Almanya Treni”nin, Bulgaristan’ın Plovdiv, Sırbistan’ın Belgrad, Hırvatistan’ın Zagreb ve Avusturya’nın Salzburg kentlerinde durağını ve bir gece konaklanacağını kaydeden Şahin, “Tren, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Salzburg’a gelecek. 

Konuklarımız, Salzburg’daki Türkiye Başkonsolosluğunun, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla vereceği resepsiyona katılacak” dedi. Tren yolculuğu sırasında TRT korosundan sanatçıların, Almanya üzerine yazılan şarkıları seslendireceğini, 5 gün sürecek keyifli bir yolculuk yaşanacağını anlattı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları