loading
close
SON DAKİKALAR

Almanya’dan Büyükada iddianamesine tepki: Anlaşılmaz ve kabul edilemez

Almanya’dan Büyükada iddianamesine tepki:  Anlaşılmaz ve kabul edilemez
Tarih: 09.10.2017 - 13:54
Kategori: Dünya

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de Alman vatandaşı Peter Steudtner’in de aralarında olduğu 11 insan hakları savunucusu için 15’er yıla varan hapis cezaları istenmesine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükada'da toplantı sırasında gözaltına alınan sekizi tutuklu, 11 insan hakları savunucusu hakkında "silahlı terör örgütüne yardım etme” ve "silahlı terör örgütüne üye olma” gibi suçlardan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istenmesine Berlin'den tepki geldi.

DW'nin aktardığı habere göre  Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, savcılığın Steudtner ve diğer 10 insan hakları savunucusu hakkındaki suçlamalarıyla ilgili haberleri büyük endişeyle karşıladığını ifade etti. İstenen cezanın "tamamen anlaşılmaz ve kabul edilmez” olduğunu belirten Gabriel, "Elbette bununla ilgili hemen Türk hükümetiyle temasa geçtik” dedi. Gabriel, Alman hükümetinin Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarını Almanya'ya geri getirmek için her türlü girişimde bulunduğunu ifade etti.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Berlin'deki basın toplantısında 15 yıla varan hapis cezalarının "kabul edilemez" ve "tamamen anlaşılmaz" olduğunu yineledi. Seibert "Türkiye'den, makul olmayan gerekçelerle tutuklu olan Alman vatandaşlarını serbest bırakmasını bekliyoruz" dedi.

Özdemir: Daha absürtü olamaz

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir de Bild gazetesine verdiği demeçte suçlamaları "daha absürtü olamaz” sözleriyle tanımladı. Özdemir, "Türkiye'nin şiddetsiz çatışma çözümleri ve IT güvenliği üzerine seminer veren bir kişiyi terörist olarak suçladığı belli” diye konuştu. "Alman rehinelerin” serbest bırakılmasını isteyen Özdemir, aksi halde "ülkeler arasında normale dönüşün” olmayacağını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları