loading
close
SON DAKİKALAR

Alparslan Kuytul'un yargılandığı dava 5 Aralık'a ertelendi

Alparslan Kuytul'un yargılandığı dava 5 Aralık'a ertelendi
Tarih: 18.10.2019 - 11:57
Kategori: Gündem

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında 5 ayrı suçtan 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıp, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildikten sonra savcının itirazı üzerine yeniden tutuklanan vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni dava açılmıştı.

Kuytul, 'örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' ve 'zincirleme şekilde terör örgütünün propagandasını yapma' suçlarından yargılanıyor.

Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Kuytul'un yargılandığı davanın duruşması bugün Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kutyul'un tutukluluğunun devamına karar verilen davada bir sonraki duruşma tarihi 5 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Kendilerine Furkan Gönüllüleri diyen Kuytul'un destekçileri duruşma öncesi Adana Yüreğir Bölge Adliyesi önünde toplandılar. Grup adliye önünde "Hepimiz Alparslan Kuytul'uz", "Alimlerin yeri zindan değildir" dövizleriyle bekledi. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları