loading
close
SON DAKİKALAR

Alpman'a veda ediyoruz

Alpman'a veda ediyoruz
Tarih: 22.04.2012 - 10:47
Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul'da vefat eden Türk pop ve caz müziğinin usta sesi Ayten Alpman'ın (82) cenazesi, bugün toprağa veriliyor.

Akciğer yetmezliği nedeniyle Şişli Osmanoğlu Hastanesi'nde hayatını kaybeden Alpman için bugün ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Sanatçının cenazesi, buradaki törenin ardından Ulus Mezarlığı'nda defnedilecek.

Taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sanatçı Ayten Alpman'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle:

''Değerli ses sanatçımız Ayten Alpman'ın vefatından derin bir üzüntü duydum. Güçlü sesi ve yorumuyla milletimizin beğenisini kazanan Ayten Alpman, seslendirdiği unutulmaz şarkılarla gönüllerde seçkin yer edinmiştir. Ayten Alpman, 'Memleketim' ve diğer şarkılarıyla daima hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Ayten Alpman'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Başbakan Erdoğan, mesajında, Alpman'ın vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Yorumlarıyla halkımızın beğenisine mazhar olan Ayten Alpman, inanıyorum ki unutulmaz şarkıları eşliğinde daima hatırlanacaktır. Merhume Ayten Alpman'a Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı niyaz ediyorum'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Türk müziğinin duayenleri arasında yer alan Alpman'ın muhteşem sesi ve eşsiz yorumlarıyla yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş çok değerli bir sanatçı olduğunu belirtti.

Türk pop ve caz müziğinin unutulmaz isimlerinden Alpman;ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Günay şunları kaydetti:

''Türk müziğinin duayenleri arasında yer alan Alpman muhteşem sesi ve eşsiz yorumlarıyla yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş çok değerli bir sanatçıydı. O buğulu sesiyle hafızalarımıza adeta nakşettiği 'Memleketim' gibi pek çok eser Sevgili Alpman'ı daima bizlere hatırlatacak; yüzümüzde tatlı bir gülümsemeyle hep saygı, sevgi ve özlemle anılmasını sağlayacaktır.

''Geçmiş günler aklından geçerse, Kalbin bomboş ümitler biterse, Sen üzülme, ben varım'' diye söylerdi Ayten Alpman... İyi ki vardın Sevgili Alpman. Hep olacaksın. Mekanın cennet olsun. Milletçe başımız sağolsun.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayten Alpman'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü takipçilerine gönderdiği tweetlerle ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bir halk kendisine değer katan insanını unutmamalıdır. Eğer unutursa onların ışığından uzak kalır. Değerlerimizi bunun için anıyorum. Ayten Alpman'ın ölümünden üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Müziği asla unutulmayacak" dedi.

21 Nisan'ın Yazar Kemal Tahir'in ölüm yıldönümü olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu takipçilerine şöyle seslendi:

"Tarihi hiçbir kabadayı yenememiştir' diyen Kemal Tahir'in ölüm yıldönümü. Rahmetle anıyorum. Tahir bu ülkenin büyük edebiyatçısıdır. Kemal Tahir Osmanlı/Türk toplumunun kendine özgü gelişme dinamiklerinin olduğunu savundu. Devlet Ana kitabı bunu anlatır. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e toplumsal, siyasal, sınıfsal çelişkileri ve çatışmaları anlatan birçok eser bıraktı. Tahir bu ülkenin birikimidir. Kemal Tahir kendi toplumu ile barışık, kendi değerlerini özümsemiş bir solu savunuyordu. Biz de böyle bir sol için mücadele ediyoruz."

21 Nisan'ın "Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin" diyen büyük şair Ahmed Arif'in doğum günü olduğunu da anımsatan Kılıçdaroğlu, Arif'i sevgi ve özlemle andığını bildirdi. Kılıçdaroğlu tweetlerini "Sanatçılarımızla, şairlerimizle, düşünürlerimizle eşit ve özgür bir ülke ve dünya için mücadele veriyoruz. Onlar insanlığın ışığıdır" diye bitirdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker, sanatçı Ayten Alpman'ın, halkın kulaklarında bıraktığı değerli sesiyle daima sevgi ve saygıyla anılacağını belirtti.

Türker, Ayten Alpman'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin önemli sanat değerlerinden Alpman'ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.

Ayten Alpman'a rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dileyen Türker, ''Ayten Alman, seslendirdiği şarkılarla, sahne yaşamını paylaştığı arkadaşlarının anılarıyla, halkımızın kulaklarında bıraktığı değerli sesiyle daima sevgi ve saygıyla anılacaktır. Alpman'ı unutmayacağız'' ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları