loading
close
SON DAKİKALAR

Altın düşüşe geçecek mi?

Altın düşüşe geçecek mi?
Tarih: 12.02.2012 - 16:14
Kategori: Ekonomi

Altında yaşanan rallinin ardından dün yatırımcıların, Fed'in yeni teşvik programı uygulayacağına ilişkin spekülasyonlarla satışa geçmesi üzerine, altın düşüşe geçebilir.

BloombergHT'nin haberine göre spot altın bugün yüzde 0.5 değer kaybederek 1,826.38 dolara geriledi. Bu ay yüzde 13 değer kazanan altın, 23 Ağustos'ta 1,913.50 dolar seviyesinden rekor kırdı. Aralık vadeli altın kontratları, dünkü yüzde 2.1'lik artışının ardından bugün de yüzde 0.3 yükselerek 1,836.10 dolara çıktı. Spot altın dün, Fed'in Ağustos ayı tutanaklarının bazı üyelerin daha fazla teşvik istediğini ortaya çıkarması ve tüketici güveninin sert düşmesi üzerine yüzde 2.6 değer kazandı. 11. kez yıllık kazancına yönelen altın bu yıl, yatırımcıların küresel ekonomiye ilişkin endişelere değerli metale sığınması sonucunda yüzde 29 yukarıda seyrediyor.

Fiyatlarda bu tip yoğun artışların yaşanmasının ardından genellikle emtia piyasasında daralma dönemlerinin yaşandığını, bunun da kâr realizasyonuna gidilmesinden kaynaklandığına dikkat çeken Mine Life Pty.'nin direktörü Gavin Wendt, "altın fiyatlarının 1,900 dolara hızla çıkmasının ardından, altında genel olarak daralma dönemine girildi" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları