loading
close
SON DAKİKALAR

Altın kaplamalı uçak ile geldi

Altın kaplamalı uçak ile geldi
Tarih: 07.04.2012 - 18:31
Kategori: Gündem

Abdullah Gül'ün davetlisi olarak bugün altın kaplamalı uçağıyla Türkiye'ye gelen Brunei Darüsselam Sultanı, Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan'la görüştü...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak bugün altın kaplamalı uçağıyla Türkiye'ye gelen Brunei Darüsselam Sultanı, Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan'la görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah ile görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak bugün Türkiye'ye gelen Brunei Darüsselam Sultanı, saat 11.30'da Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi.

Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah'tan kısa bir süre önce ofise gelen Başbakan Erdoğan, konuğunu ofisin bahçesinde karşıladı.

Anadolu Ajansı ve TRT'nin kısa süre görüntü almasına izin verilen ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da hazır bulunduğu Erdoğan-Brunei Darüsselam Sultanı görüşmesi, basına kapalı yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah'a ofise gelişinde ve gidişinde makam aracında Bakan Bağış da eşlik etti.

Altın kaplamalı uçak ile geldi

İçi altın kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla İstanbul’a gelen Bolkiah’ in ziyaret ettiği ülkelerde uçağın iniş ve kalkışını kendisi yaptığı için Dışişleri Bakanlığı daha önceden Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendi.

Hava trafik kontrolörünün ‘ Majesteleri ülkemize hoş geldiniz ’ sözlerine ‘teşekkür ederek’ yanıt veren Bolkiah’in kendi kullandığı uçağı saat 06.35’te Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. kralı olan Brunei Sultanı’nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı, 2 helikopteri bulunuyor.

5 milyon dolarlık düğün yapmıştı

Brunei Sultanı'nın oğlu Brunei Veliaht Prensi Al-Muhtadee Billah Bolkiah'ın düğünü de şaşalı bir biçimde yapılmıştı.

2004'te yapılan 5 milyon dolarlık düğünde Rolls Royce marka bir araba ve hemen hemen her yer altından kaplanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları